Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ψυχοπαθή και σαδιστές τα trolls… Το έδειξαν και έρευνες!!!


Ψυχολογικός ο λόγος που τα "μισητά" trolls του...
διαδικτύου συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με νέα έρευνα…
Κανείς δεν συμπαθεί τα trolls, ωστόσο είναι δύσκολο να τα αγνοήσεις, αφού είναι ιδιαίτερα επίμονα και συνεχίζουν ακάθεκτα, ακόμα και αν μπλοκάρεις τους λογαριασμούς τους και επισημάνεις τα προσβλητικά τους σχόλια.
Μια νέα μελέτη, ωστόσο, δείχνει ότι τα trolls έχουν σοβαρό λόγο που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτός μπορεί να είναι ψυχολογικός.
Η εν λόγω έρευνα που δημοσιεύτηκε στo Science Direct και είναι σε εξέλιξη, αναζητά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των online trolls, εξετάζοντας τον βαθμό ψυχοπάθειας, σαδισμού και ενσυναίσθησης.
Στην μελέτη συμμετείχαν 415 άτομα, εκ των οποίων το 36% άνδρες, το 63% γυναίκες και 1% άλλο, με μέση ηλικία τα 23,37 έτη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι άνδρες τείνουν περισσότερο προς το τρολάρισμα σε σχέση με τις γυναίκες ενώ παρουσιάζουν και υψηλότερα επίπεδα ψυχοπάθειας και σαδισμού. Τα trolls έχουν, επίσης, χαμηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά τους κλίνουν προς την ουσία του trolling, δηλαδή την πρόκληση, τον εκνευρισμό, την ενόχληση, παρά προς την συμπόνια.

Η μελέτη έδειξε, ακόμη, ότι τα trolls μπορούν εύκολα να χειριστούν τα "θύματά" τους και τα συναισθήματά αυτών… (Ανθή Κουτσουμπού, news247.gr)