Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Ο «Πήγασος» στο σφυρί στις 26 Ιουλίου…

Την ώρα που οι τράπεζες επιταχύνουν... τις διαδικασίες για τον πλειστηριασµό των περιουσιακών στοιχείων του «Πήγασου», ο εκδότης του «Εθνους», Φώτης Μπόµπολας, έχει αρχίσει και πάλι να επιδίδεται στο γνωστό σπορ των «φηµών».

Ετσι, τις τελευταίες ηµέρες, και µε τη βοήθεια του διευθύνοντος συµβούλου του πρακτορείου διανοµής «Ευρώπη», Νίκου Παπαδόπουλου, έχουν οργιάσει οι φήµες περί συµµετοχής του επιχειρηµατία Ιβάν Σαββίδη στην αύξηση µετοχικού κεφαλαίου του «Ευρώπη». Η σχετική πληροφορία διαψεύδεται πρώτιστα από τις τράπεζες και δευτερευόντως από ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στον οµογενή επιχειρηµατία.
Συγκεκριµένα και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, ο κ. Σαββίδης δεν δείχνει να έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για να εµπλακεί στη διανοµή του Τύπου. Αλλωστε, από τη στιγµή που δεν έχει κανένα έντυπο, δείχνει να µην κατανοεί τη σκοπιµότητα της συγκεκριµένης επιχειρηµατικής εµπλοκής.
Παρά ταύτα ο στενός συνεργάτης του Μπόµπολα, Νίκος Παπαδόπουλος, έχει κάθε λόγο να συντηρεί τη φηµολογία, αφού γνωρίζει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να κατεβάσει ρολά. Με απλά λόγια, αν στην αύξηση που «τρέχει» δεν λάβει µέρος ο Ιβάν και µε δεδοµένη την απροθυµία των Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και Αναστασιάδη – Καραµήτσου να συµµετάσχουν στην εν λόγω διαδικασία, τότε είναι περισσότερο από προδικασµένο το τέλος της επιχείρησης.

Ανεξάρτητα, όµως, από τα παραπάνω, αξίζει να σηµειωθεί και η πληροφορία που θέλει τις τράπεζες να προχωρούν κανονικά στον πλειστηριασµό των περιουσιακών στοιχείων του «Πήγασου». Με βάση το χρονοδιάγραµµα που έχει τεθεί, η διαδικασία αναµένεται να πραγµατοποιηθεί στις 26 Ιουλίου.

Μάλιστα, οι τραπεζίτες δείχνουν απαισιόδοξοι σε σχέση µε τις συµµετοχές. Οπως εκτιµούν, το πιθανότερο σενάριο είναι να µην υπάρξει κανένας ενδιαφερόµενος… (parapolitika.gr)