Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Τα 10 σπιτικά γιατροσόφια που δεν σας… γεμίζουν το μάτι, αλλά κάνουν θαύματα!


Η σύγχρονη επιστήμη μας έχει καταφέρει...
να χρησιμοποιήσουμε διάφορες χημικές ουσίες για να θεραπεύσουμε σχεδόν τα πάντα, αλλά τα παλιά χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν οικιακές θεραπείες για να επιδιορθώσουν κάποια κοινά σωματικά προβλήματα. Παραδόξως, πολλές από αυτές πραγματικά αντιμετωπίζουν με επιτυχία πολλά ζητήματα!
Από τα δαγκώματα αράχνης μέχρι τα σκασμένα χείλη, έχουμε απαριθμήσει 10 διορθωτικές θεραπείες που έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν.
1. Χρησιμοποιήστε πατάτα στο δάγκωμα αράχνης
Πραγματικά λειτουργεί! Πάρτε μια φέτα από πατάτα, τοποθετήστε την στο δάγκωμα, και κρατήστε την εκεί με κολλητική ταινία. Θα χρειαστεί να αλλάζετε πατάτα κάθε λίγες ώρες έως ότου υποχωρήσει το δάγκωμα.
2. Βότκα απορροφά τις οσμές των ποδιών
Απλά βυθίστε τα πόδια σας σε βότκα και σκουπίστε τα με μια πετσέτα. Το οινόπνευμα λειτουργεί εξαιρετικά καλά!
3. Γιαούρτι για την αναπνοή σας
Τα προβιοτικά στο γιαούρτι καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή. Η πλύση με χυμό λεμονιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κακής αναπνοής.
4. Ελιές για αναγούλες
Δοκιμάστε μερικές ελιές όταν αισθάνεστε αναγούλα. Οι ελιές περιέχουν τανίνες, μια ένωση που βοηθά στην αποξήρανση του στόματος και στην ανακούφιση από την αναγούλα.
5. Ζάχαρη για λόξυγκα
Εάν έχετε λόξυγκα που δεν σταματά, φάτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για ανακούφιση. Υποτίθεται ότι οι ξηροί κόκκοι διεγείρουν τα νεύρα και βοηθούν στην επαναφορά της αναπνοής σας.
6. Ελαιόλαδο για σκασμένα χείλη
Απλά τρίψτε λίγο λάδι στα χείλη σας όταν σκάσουν. Θα πρέπει να αισθάνεστε στιγμιαία καλύτερα, ακόμα και αν χρειαστούν μερικές μέρες για να αποκατασταθεί η ζημιά φυσικά. Χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο και θα δείτε αποτελέσματα!
7. Μαύρο τσάι για πρησμένα μάτια
Το μαύρο τσάι περιέχει επίσης τανίνες, που απαλύνουν και σφίγγουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια.
8. Θεραπεία ναυτίας με τζίντζερ
Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη ναυτία. Βάλτε φρέσκο τζίντζερ σε ζεστό νερό και, στη συνέχεια, στραγγίστε και καταψύξτε το νερό σε παγάκια. Ρουφήξτε τα παγάκια όσες φορές την ημέρα θέλετε για να διευκολύνετε τυχόν προβλήματα με τη ναυτία.
9. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για τους πονοκεφάλους
Πολλοί από τους πονοκεφάλους μας μπορούν να προέλθουν από την υποσυνείδητη σύσφιξη των σαγονιών μας μέσα στην ημέρα. Για να θεραπεύσετε αυτόν τον πονοκέφαλο, τοποθετήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας για να χαλαρώσετε το σαγόνι σας.
10. Μαύρη σοκολάτα για το βήχα
Εάν προσπαθείτε να διευθετήσετε το βήχα σας, σκεφτείτε τη μαύρη σοκολάτα. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται θεοβρωμίνη, η οποία είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή στην καταστολή του βήχα!

Φυσικά, με όλες τις προόδους στην επιστήμη, η ιατρική είναι πραγματικά σημαντική στη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε τους καθημερινούς πόνους και τις ενοχλήσεις μας και όλα αυτές είναι δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι χρήσης μη επεμβατικών υλικών για να βοηθηθούμε. Καλή τύχη! (newspepper.gr)