Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Η Ραχήλ Μακρή στις Δημοτικές Διαπλοκές, του «Επικοινωνία 94fm»: «Η Κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα μπάχαλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»



Η απεξάρτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα...
είναι απαραίτητο προαπαιτούμενο για την καλύτερη λειτουργία της, σύμφωνα με την υποψήφια δήμαρχο Παλλήνης Ραχήλ Μακρή, η οποία μίλησε αποκλειστικά στον Επικοινωνία 94FM και τις ”Δημοτικές Διαπλοκές”.

«Ο δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης από την πρώτη μέρα που εκλέγεται πρέπει να καταθέτει την κομματική του ταυτότητα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, η οποία δήλωσε υπέρ των συνθέσεων και των δημιουργικών συνεργασιών, που επιβάλλει και ο καινούριος εκλογικός Νόμος της απλής αναλογικής.

Βεβαίως, η ίδια ασκεί αυστηρή κριτική στις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης, τόσο για τον Κλεισθένη, όσο και την απλή αναλογική. «Αυτή η Κυβέρνηση δεν έφερε την απλή αναλογική για να λύσει προβλήματα. Στην ουσία θέλει να δημιουργήσει ένα μπάχαλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε η πρώην Βουλευτής.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ της απλής, άδολης και ανόθευτης αναλογικής με έναν γύρο εκλογής και με κοινό ψηφοδέλτιο.

Αναφορικά με την υποψηφιότητά της για το δημαρχιακό θώκο Παλλήνης, η Ραχήλ Μακρή τονίζει πως επρόκειτο για μια εύκολη απόφαση, η οποία όμως απαιτεί μια δύσκολη μάχη. Επίσης, σημείωσε ότι βασική της προτεραιότητα εάν και εφόσον την εμπιστευτούν οι συνδημότες της θα είναι η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής.

«Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική, επειδή διαβλέπω ακόμα πιο δυσοίωνο το μέλλον. Ο δήμος θα πρέπει να είναι ένας πυρήνας – κύτταρο δίπλα στον πολίτη στα δύσκολα», ήταν τα λόγια της κ. Μακρή, η οποία δεσμεύτηκε να οργανώσει λαϊκές συνελεύσεις και δημοψηφίσματα για τα σοβαρά προβλήματα του δήμου.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Ραχήλ Μακρή στο παρακάτω link: