Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ



Βιβλία για παιδιά ηλικίας 0+



«Πρώτες Λέξεις»
Τζέιν Φόστερ
Καρτονέ
Σελίδες: 24
Τιμή: 7,99 €
Ένα μοντέρνο και ξεχωριστό βιβλίο για τις πρώτες λέξεις.


«Έτοιμοι; Φύγαμε!»
Τζέιν Φόστερ
Καρτονέ
Σελίδες: 24
Τιμή: 7,99 €
Ένα μοντέρνο και ξεχωριστό βιβλίο για οτιδήποτε κινείται.


«Μικρές ιστορίες για παιδιά 2 ετών»
Ιζαμπέλα Πάλια
Εικονογράφηση: Μπεατρίτσε Κοσταμάνια
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Σελίδες: 56
Τιμή: 9,99 €
Περιλαμβάνει 7 ιστορίες με σύντομα κείμενα, 1 για κάθε ημέρα της εβδομάδας.
Τα χρώματα της φαντασίας ντύνουν την καθημερινή ζωή των παιδιών,
το φαγητό, το παιχνίδι, το μπάνιο και τον ύπνο τους… πιο συναρπαστικά!


«Μικρές ιστορίες για παιδιά 3 ετών»
Στέφανο Μπορντιλιόνι 
Εικονογράφηση: Φραντσέσκα Κέσσα
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Σελίδες: 56
Τιμή: 9,99 €
Περιλαμβάνει 7 ιστορίες με σύντομα κείμενα, 1 για κάθε ημέρα της εβδομάδας.
Τα χρώματα της φαντασίας ντύνουν την καθημερινή ζωή των παιδιών,
το φαγητό, το παιχνίδι, το μπάνιο και τον ύπνο τους… πιο συναρπαστικά!


ΤΙΜΟΣ για παιδιά ηλικίας 2+

Γνωρίστε τον Τίμο, το χαριτωμένο λαγουδάκι που έχει γίνει ο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Σε κάθε βιβλίο του Τίμου παρουσιάζεται ένα θέμα από την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων. Στο τέλος κάθε ιστορίας θα βρείτε και ένα απίθανο δώρο-έκπληξη! Τα βιβλία της σειράς του Τίμου έχουν πουλήσει 150.000 αντίτυπα στη Γαλλία και έχουν μεταφραστεί ήδη σε πολλές γλώσσες. Δύο νέοι τίτλοι κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας: Ο Τίμος στο αγρόκτημα και Ο Τίμος γιορτάζει τα Χριστούγεννα.


«Ο Τίμος στο αγρόκτημα»
Εμανιέλ Μασονό
Εικονογράφηση: Μελανί Κομπ
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Σελίδες: 32
Τιμή: 9,99 €
Μια ιστορία, δραστηριότητες και ένα παιχνίδι ταιριάσματος εικόνων με κάρτες!


«Ο Τίμος γιορτάζει τα Χριστούγεννα»
Εμανιέλ Μασονό
Εικονογράφηση: Μελανί Κομπ
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Σελίδες: 32
Τιμή: 9,99 €
Μια τρυφερή ιστορία για να υποδεχτείς τα Χριστούγεννα παρέα με τον Τίμο.
Ένα παιχνίδι «Ψάξε και Βρες»  για όλη την οικογένεια.
Αυτοκόλλητα για να διακοσμήσεις το δωμάτιο σου περιμένοντας τον Άγιο Βασίλη!


Γνωρίζω τη Μυθολογία για παιδιά ηλικίας 3+


«Ο Δούρειος Ίππος»
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΕΤΑ
Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης
Σελίδες: 40
 Τιμή: 8,99 €
Οι Έλληνες στην προσπάθειά τους να καταλάβουν την Τροία καταφεύγουν σε ένα σχέδιο πονηρό… Θα καταφέρουν να νικήσουν;


Βιβλία για παιδιά ηλικίας +3


«IMAGINE»
ΤΖΟΝ ΛΕΝΟΝ
Μετάφραση: Φοίβος Δεληβοριάς
Εικονογράφηση: Ζαν Ζουλιέν
Σελίδες: 40
Τιμή: 14,99 € 
Δίγλωσση έκδοση
Κυκλοφορεί σε 20 χώρες,  1η εβδομάδα κυκλοφορίας στην Αγγλία: 150.000 αντίτυπα
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στη Διεθνή Αμνηστία.
«Φαντάσου όλους τους ανθρώπους
με ειρήνη να ζουν. Μπορείς να πεις
πως είμ’ ονειροπόλος,
δεν είμαι όμως ο μοναδικός».
Κυκλοφορεί στις 17/9 από τις εκδόσεις Μίνωας ένα βιβλίο-σταθμός: το θρυλικό τραγούδι του Τζον Λένον για πρώτη φορά σε εικονογραφημένη έκδοση, μεταφρασμένο στα ελληνικά από τον ταλαντούχο Φοίβο Δεληβοριά. Με πρόλογο της Γιόκο Όνο Λένον και με τη συνεργασία της Διεθνούς Αμνηστίας, αυτό το βιβλίο τολμάει να οραματιστεί έναν ειρηνικό κόσμο. Οι στίχοι του Τζον Λένον συνεχίζουν να μας εμπνέουν, να μας δίνουν ελπίδα και αποφασιστικότητα σήμερα, υπενθυμίζοντάς μας ότι ο κόσμος μας θα γίνει πραγματικά ένας μόνο όταν κάνουμε την ειρήνη πραγματικότητα. Θα το αγαπήσουν οι γονείς και θα το λατρέψουν τα παιδιά κάθε ηλικίας.
 «Μια όμορφη απεικόνιση των θρυλικών στίχων του Τζον Λένον, τρυφερή και τέλεια αποτυπωμένη». Κρις Ρίντελ
Δείτε εδώ το επίσημο τρέιλερ του βιβλίου
στο YouTube: https://bit.ly/2x1ALnx


«ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΩ»
ΓΙΩΤΑ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Σελίδες: 32
Τιμή 11,99 €
Κυκλοφορεί 1η Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο πρωτότυπο παραμύθι της γνωστής και βραβευμένης συγγραφέως Γιώτας Αλεξάνδρου. Μια ιστορία για το δικαίωμα των παιδιών στο σώμα τους, το δικαίωμα να λένε όχι σε φιλιά, αγκαλιές και αγγίγματα που δεν επιθυμούν, ακόμα κι αν προέρχονται από οικεία και προσφιλή πρόσωπα. Μια ιστορία για τον σεβασμό στα παιδιά ως υποκείμενα με ελεύθερη βούληση.
«…Σήμερα τα χέρια μου κέρδισαν βραβείο και εγώ μια αγκαλιά από την κυρία Ρένα. Η αγκαλιά της –το μεγαλύτερο βραβείο– είναι μια θάλασσα γιαούρτι. Δροσερή, γλυκιά, βελούδινη. Μέσα της ηρεμώ. Και μετά φτιάχνω ωραία πράγματα. Είναι σαν της μαμάς. Του μπαμπά, πάλι, είναι μια μεγάλη τραμπάλα. Πότε φιλάω τα λουλούδια και πότε κυνηγάω τα σύννεφα.  Την αγκαλιά όμως της θείας Μαίρης, που μένει δίπλα μας, δεν την μπορώ…» 


Γαλάζια Βιβλιοθήκη βιβλία για παιδιά ηλικίας +8


«ΤΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΠΑΤΙΝΙΑ»
ΜΕΡΙ ΜΕΪΠΣ ΝΤΟΝΤΖ
Μετάφραση: Γεωργία Δεληγιάννη-Αναστασιάδη
Σελίδες: 264
 Τιμή:  9,99 €
Στη σειρά Γαλάζια Βιβλιοθήκη, η οποία πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 και συνεχίζει μετά από 52 χρόνια να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ελληνικών οικογενειών σε κλασικά αναγνώσματα, κυκλοφορούν τα Ασημένια πατίνια της Μέρι Μέιπς Ντοντζ, μια γοητευτική ιστορία για τη σημασία που έχουν στη ζωή των παιδιών αξίες όπως η φιλία, η αυταπάρνηση και η αλληλεγγύη. Ένα κλασικό βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας, με πλούσιες λεπτομέρειες για τη ζωή στην Ολλανδία τον 19ο αιώνα, που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.
Ολλανδία, 19ος αιώνας. Στα παγωμένα κανάλια μια χαρούμενη ομάδα αγοριών και κοριτσιών προετοιμάζεται για έναν μεγάλο διαγωνισμό πατινάζ. Ανάμεσά τους και δύο αδέλφια, ο Χανς και η Γκρέτελ, κάνουν όνειρα για το μεγάλο έπαθλο: ένα ζευγάρι υπέροχα ασημένια πατίνια. Πώς, όμως, μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό και να κερδίσουν στη μεγάλη παγοδρομία όταν τα πατίνια με τα οποία κάνουν προπόνηση είναι ξύλινα και χειροποίητα;
Επιπλέον, τα δύο αδέλφια εργάζονται για να στηρίξουν τη φτωχή οικογένειά τους και το άρρωστο πατέρα τους. Θα καταφέρουν ο Χανς και η Γκρέτελ να ξεπεράσουν όλες τις αντιξοότητες και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους; Σε αυτό το μυθιστόρημα, με έντονη δράση και συγκινητική ατμόσφαιρα, οι παιδικοί ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με πολλά διλήμματα. Οι επιλογές τους εξακολουθούν να εκπλήσσουν και να συγκινούν αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα από εκατόν πενήντα χρόνια. 


Βιβλία για παιδιά ηλικίας +8


«Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο»
Απαγωγή στα… καλλιστεία!
Γιώργος Κωνσταντινίδης
Σωτήρης Μητρούσης
Σελίδες: 96
Μόλις κυκλοφόρησε το έβδομο βιβλίο της σειράς «Ένα μυστήριο για τον… Μπούφο» με τίτλο Απαγωγή στα… καλλιστεία! Μέσα σε έξι μήνες από το λανσάρισμα της σειράς, το επιτυχημένο δίδυμο Γιώργος Κωνσταντινίδης - Σωτήρης Μητρούσης κατάφερε να  κερδίσει τα παιδιά με τις απίθανες ιστορίες και τα μοναδικά μυστήρια του Στέλιου, του καλυτερο-χειρότερου ντετέκτιβ στον κόσμο. Τα βιβλία της σειράς διαβάζονται κυριολεκτικά… μονορούφι!
Τα καλλιστεία δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους … είναι και για τους σκύλους! Ειδικά αν λαμβάνει μέρος το σκυλάκι της αγαπημένης σου, πρέπει να συμμετάσχεις κι εσύ. Αν έχεις σκύλο! Αν δεν έχεις… τον βρίσκεις, τον εκπαιδεύεις, τον καθαρίζεις, τον χτενίζεις και λύνεις κι ένα μυστήριο! Απλά πράγματα…


Βιβλία για παιδιά ηλικίας +10


«Ξαναπάτα Like Επιτέλους»
ΚΕΛΛΥ ΑΛΧΑΝΑΤΗ-ΠΑΠΟΥΛΗ
Εικονογράφηση εξωφύλλου: Θάνος Τσίλης
Σελίδες: 152
Τιμή: 7,99 €
Μετά την επιτυχία του Πάτα Like Επιτέλους, ενός βιβλίου που κέρδισε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τα παιδιά ηλικίας 10+ και πέρασε στην τελική δεκάδα των Βραβείων Βιβλίου Public-Κατηγορία Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία, η Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη επανέρχεται με το πέμπτο της βιβλίο, το Ξαναπάτα Like Επιτέλους. Η συγγραφέας, χρησιμοποιώντας τους κώδικες επικοινωνίας και τη γλώσσα των παιδιών, προσεγγίζει ένα καίριο θέμα: τις χαρές αλλά και τους κινδύνους από την επαφή των παιδιών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο τέλος του βιβλίου οι «αρχάριοι» στις διαδικτυακές συνομιλίες θα βρουν και ένα λεξικό με άγνωστες λέξεις!
Έπειτα από δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες χωρίς Wi-Fi (!) η Μπίλι επιστρέφει από τις καλοκαιρινές της διακοπές συνειδητοποιώντας πως η ζωή είναι πολύ όμορφη όταν έχεις ουσιαστική επαφή και όχι μόνο ηλεκτρονική.... Πίσω στην καθημερινότητα, η Μπίλι ξαναπιάνει στα χέρια της το αγαπημένο της τάμπλετ και ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου που της έχει λείψει πολύ! Νέες ιστορίες καθημερινής διαδικτυακής τρέλας ξεκινούν για την ίδια και τους φίλους της, μιας και οι εφαρμογές και οι ομάδες στο ίντερνετ ολοένα και αυξάνονται.
Sarahah, Stories, Ηouse Party και άλλα πολλά περιπλέκουν τη μέχρι τότε ήρεμη ζωή της, δημιουργώντας παρεξηγήσεις, φασαρίες και επικίνδυνες αντιδράσεις! Θα τη βοηθήσουν τα comments και τα emoji να τα βγάλει πέρα με τα νέα δεδομένα του διαδικτύου ή θα της προκαλέσουν ακόμα περισσότερους μπελάδες;