Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ο δεκάλογος των χωρισμένων...



Υπάρχει ένα savoir vivre για την ιδανική συμπεριφορά...
μετά από ένα χωρισμό.
Με τα χρόνια να περνούν, "σιγοψήνεσαι" στη ζωή και μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου. Ξέρεις όμως τι λένε για τους έξυπνους ανθρώπους; Ότι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων. Αμέ. Έτσι δημιουργήθηκαν κάποιοι άγραφοι –τώρα πια γραπτοί- κανόνες που αν τους ακολουθούσαν όλοι μετά από ένα χωρισμό, η ζωή τους θα ήταν πολύ καλύτερη.

1.       Μην λες μ***ιες για τον πρώην
Ο πρώτος και πιο σημαντικός κανόνας σε αυτήν τη μεταβατική περίοδο είναι αυτός. Συχνά οι άνθρωποι προκειμένου να πάρουμε την εκδίκηση μας διαδίδουμε σε χρόνο dt όλα τα χούγια του/της πρώην. Τι ανεχτήκαμε, τις κακές συνήθειες, αν μας κεράτωσαν, λεπτομέρειες δηλαδή που μόνο μεταξύ –πρώην- ζευγαριού θα έπρεπε να μείνουν. Την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσουν γιατί χωρίσατε, πες ότι δεν ταιριάζατε ή ότι δεν την παλεύατε άλλο μαζί.
Γιατί: α. Αν τα ξαναφτιάξετε, θα έχεις ρεζιλευτεί πλήρως και β. Υπήρξε ένα κομμάτι της ζωής σου, αν προσβάλεις μία πρώην σχέση, προσβάλεις και τις επιλογές σου.

2.       Μην υπερβάλεις με τις «αρπαχτές»
Εντάξει, σε καταλαβαίνουμε, θέλεις να ξεσπάσεις. Θα βγεις, θα πιεις, θα γίνεις μπαούλο και –ελπίζουμε- θα πάρεις ταξί για να γυρίσεις σπίτι. Μην αρχίσεις να παίρνεις μαζί σου –στο ταξί για το σπίτι- τη Σάρα και τη Μάρα. Απόφυγε τη συχνή ανάλωση του εαυτού σου με άτομα που δεν ξέρεις ούτε την ηλικία τους.
Γιατί: Εκατομμύρια γιατί. Α. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Β Γιατί, στις περισσότερες περιπτώσεις, δε θα κάνεις καλό σεξ. Γ. Γιατί μετά από ένα χρόνο δεν θα θες να θυμάσαι αυτήν την περίοδο της ζωής σου. Δ. Γιατί δείχνει ανασφάλεια - άρα πρέπει να βρεις τη ρίζα της. Ε. Γιατί τα ΣΜΝ θερίζουν.

3.       Μην στοχεύεις τους φίλους ή την οικογένεια του/της
Πρέπει να φλερτάρεις οπωσδήποτε, ψηλούς, κοντούς, μελαχρινούς, ξανθούς (βάλε κατάληξη –ες, αν είσαι άντρας). Το φλερτ είναι θεμιτό. Ωστόσο αποκλείονται άνθρωποι μέχρι 2ου βαθμού συγγένειας, δηλ. μέχρι δεύτερα ξαδέρφια του/-ης πρώην.
Γιατί: Γιατί είναι απεχθές και επονείδιστο. Και γιατί αν συνάψεις σχέση με αυτό το άτομο θα είναι και αμήχανο.

4.       Μη βροντοφωνάζεις για τη νέα σου σχέση
Έληξες τη σχέση σου επειδή γνώρισες ένα καινούριο άτομο και το ερωτεύτηκες; Μήπως με το που έληξες τη σχέση σου εμφανίστηκε κάτι πολύ ενδιαφέρον; Μην αρχίσεις τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών με φόντο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και quote Love is in the air.
Γιατί: Αφενός είναι κοινότοπο και αφετέρου πολύ επιθετικό για την πρόσφατη πρώην σχέση

5.       Μην κατασκοπεύεις
Δύο περιπτώσεις κατασκοπείας υπάρχουν. Η μία είναι να τον/την παρακολουθείς στα κοινωνικά δίκτυα και η δεύτερη να πηγαίνεις στα μέρη που συχνάζει. Στα κοινωνικά δίκτυα το ατελείωτο scrolling στον τοίχο του πρώην είναι αλληγορία για την ατελείωτη πορεία σου προς τον πάτο. Στα μέρη που συχνάζει είναι απλώς κραυγή για βοήθεια. Άσε τους φίλους σου να σε βοηθήσουν.
Γιατί: Σε τι μπορεί να σε βοηθήσει να την/τον δεις να φλερτάρει; Γενικά πού θα σε βοηθήσει να τον/την δεις;

6.       Μη συζητάς με την οικογένειά του
Το καταλαβαίνουμε, είχατε αναπτύξει πολύ καλή σχέση με την οικογένειά του/της. Προφανώς και δεν σε υποχρεώνει κανείς να σταματήσεις να τους μιλάς. Ωστόσο, επειδή θα σε ρωτήσουν, προσπάθησε να αποφύγεις τη συζήτηση.
Γιατί: Μια τέτοια συζήτηση μπορεί να εξελιχθεί χάλια. Μπορεί να μην καταλάβουν τους λόγους που χωρίσατε, να κρίνουν υποκειμενικά και στο τέλος να διαφωνήσετε έντονα.

7.       Μην τον/την τυραννάς
Αν η απόφαση ήταν δική σου, μην κάνεις πισωγυρίσματα. Και δεν λέμε εκείνα τα πισωγυρίσματα που τα ξαναφτιάχνεις, αλλά εκείνα που περιλαμβάνουν δύο τρεις βραδιές και μετά εξαφανιζόλ.
Γιατί: Θα το έχεις βάρος στην συνείδησή σου αμαρτωλό πλάσμα. Άσε τον ερωτευμένο να ξεχάσει.

8.       Μην ψάχνεις αντικαταστάτες
Δεν είναι πολύ νωρίς για να βγεις στο γαμπρο/νυφοπάζαρο; Ο έρωτας με έρωτα περνάει, αλλά κάτσε λίγο να κρυώσει το πτώμα.
Γιατί: Συνήθως αυτές οι καταστάσεις δεν έχουν όμορφο τέλος. Ή πληγώνεσαι εσύ που έψαχνες από κάπου να πιαστείς ή το άλλο άτομο, επειδή πίστευε ότι ο έρωτας σας είναι αληθινός.

9.       Άσε τους φίλους σου έξω από αυτό
Βγαίνατε λοιπόν για κανένα χρόνο και οι φίλοι σας άρχισαν να κάνουν παρέα. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι επειδή χώρισες, οι φίλοι σου πρέπει να τον/την φτύσουν.
Γιατί: Δεν χρειάζεται επιπλέον δράμα.

10.   Άσε τους φίλους του/της έξω από αυτό
Κάποιοι άνθρωποι μετά από ένα χωρισμό προσεγγίζουν τους φίλους της/του πρώην. Πρόσεχε, δεν εννοούμε κάτι σαν την προηγούμενη περίπτωση. Αυτοί οι πρώην που θυμούνται ξαφνικά τους φίλους σου –που δεν συμπαθούσαν- μόλις χωρίσατε.
Γιατί: Θέλεις να γίνεις ένας από αυτούς; (in2life.gr)