Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

«Ανάσταση ψυχών» στο γραφείο του Παύλου


Μια πτήση με αναταράξεις είναι αυτό το βιβλίο...
του Εμμανουήλ Γ. Μαύρου, με τον αναγνώστη να καθηλώνεται και να εντυπωσιάζεται από το διαφορετικό τρόπο γραφής που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας.

Φιλοσοφικά θέματα δίνουν τη θέση τους σε επιστημονικές αναζητήσεις, σε περιπέτειες δράσης που σου κόβουν την ανάσα και ακολουθώντας τη ροή του κειμένου, ανακαλύπτεις έννοιες που μέχρι χθες αγνοούσες ή τις είχες αλλιώς τακτοποιήσει στο μυαλό σου.

Το παιχνίδι των λέξεων και των εννοιών, είναι κάτι που αν και επαναλαμβάνεται συχνά, δεν σε κουράζει… αλλά σου επιτρέπει να «εγκλιματιστείς» στις ανάγκες του νέου πονήματος του συγγραφέα, που δίχως άλλο λειτουργούν εγκυκλοπαιδικά κατά την ανάγνωσή του…

Αυτό που ίσως θεωρηθεί «υπερβολικό», είναι το βαρύ φορτίο γνώσεων που καλείται να μελετήσει ο αναγνώστης, δίχως αυτό να θεωρείται «ξένο» ή παρατραβηγμένο.

Έτσι, ο συγγραφέας επιλέγει την οδό της ανάλυσης πιστεύοντας ότι μόνο έτσι θα τον οδηγήσει στο τέλος, γεμάτο από εικόνες, απόψεις και θεωρίες… που ίσως μέχρι χθες αγνοούσε!

Γιατί όταν ο αναγνώστης αγαπήσει ένα βιβλίο, δεν θα μπεί ποτέ στη διαδικασία να ψάξει αν υπάρχει κάτι που να μη συμβαδίζει με τα «θέλω» του.

Και μπράβο στο συγγραφέα που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει γράφω και που το προσφέρει απλόχερα στον αναγνώστη του, αγνοώντας τους κανόνες «συγγραφικής επιτυχίας»… των δήθεν ειδικών.

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr