Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

«Τζεμίλα Άγια Στη σκιά μιας τσιγγάνικης μοίρας»… στην προθήκη της αυλής μας!!!


Πόση είναι η δύναμη της αγάπης; Ανυπολόγιστη...
Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο έρωτας της Νατάσας για τον Αυγερινό; Απροσδιόριστο. Ακόμη και να γίνει συγγραφέας; Ακόμη κι αυτό. Κι απ’ την άλλη: Ποια είναι άραγε τα εφόδια της μοίρας; Το πάθος; Ο πόθος; Η διεκδίκηση; Η εγκαρτέρηση; Η αντιζηλία; Η προσμονή; Η ελπίδα;
Ανάμεσα στην αλληλεξάρτηση αγάπης και μοίρας, εκτυλίσσεται η υπόθεση του μυθιστορήματος με τον Αυγερινό να συνδέει τη μακροημέρευση της σχέσης του με τη Νατάσα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα εκφράσει το συγγραφικό της ταλέντο, το οποίο ο ίδιος έχει επισημάνει.
Η Νατάσα δέχεται την πρόκληση και βυθίζεται στην περιπέτεια της συγγραφής. Και για να τον συγκλονίσει επινοεί τη Τζεμίλα Άγια, ως βασική ηρωίδα του πονήματός της. Μια τσιγγάνα, επειδή οι πραγματικοί γονείς του υιοθετημένου Αυγερινού, είναι τσιγγάνοι. Αποτέλεσμα αυτής της αφηγηματικής προσπάθειας είναι η ύπαρξη δυο βιβλίων, το ένα μέσα στο άλλο, που εξελίσσονται παράλληλα.
Οι ήρωες μετακινούνται από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα κι από τη Βέροια στη Γερμανία. Εκεί η πανώρια Τζεμίλα Άγια, μέσα από μια αναπάντεχη τροπή της μοίρας θα γίνει η «Κάρμεν» του Γερμανού Klaus.

Όμως η τσιγγάνικη μοίρα θα ρίξει τη σκιά της και στη σχέση της Νατάσας με τον Αυγερινό, όπου μέσα από απρόσμενες, συχνά μαγικές και τραγικές και κυρίως ανθρώπινες περιπλανήσεις, θα τους οδηγήσει εκεί που το πεπρωμένο τους καρτερεί.