Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Απατεώνας πουλούσε «θαυματουργό» καφέ σε εγκύους για να μην αποβάλουν!


«Θαυματουργό καφέ», ο οποίος...
προστατεύει τις εγκυμονούσες από αποβολές, πουλούσε μέσω facebook ένας 61χρονος απατεώνας, που συνελήφθη από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Μάλιστα, λόγω των υποτιθέμενων ισχυρών ιδιοτήτων του, ο «καφές» πωλούνταν σαν... χρυσάφι, αφού τα 18 γραμμάρια κόστιζαν 50 ευρώ. Αυτό, όμως, δεν εμπόδιζε εκατοντάδες γυναίκες να τον αγοράζουν, προκειμένου, όπως πίστευαν, να μη χάσουν το έμβρυο που κυοφορούσαν.
Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των Αρχών, ο 61χρονος κάτοικος Αθηνών είχε δημιουργήσει μια κλειστή ομάδα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και μέσω αγγελιών μοσχοπουλούσε το σκεύασμα που ισχυριζόταν ότι είναι βιολογικός καφές, ο οποίος επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στις εγκυμονούσες, αποτρέποντας την αποβολή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας.
Ο 61χρονος εντοπίστηκε έπειτα από καταγγελίες χρηστών που έγιναν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από την άμεση ψηφιακή - διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε και την αλληλογραφία με τη διαχειρίστρια εταιρία του κοινωνικού δικτύου, καθώς και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή του 61χρονου στην υπόθεση και ταυτοποιήθηκε ψηφιακά και προανακριτικά η δράση του. Ετσι, προχθές του έστησαν παγίδα. Αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους ενδιαφερομένους, έκλεισαν ραντεβού μαζί του και, προκειμένου να παραλάβουν το σκεύασμα, τον πλήρωσαν με προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Χειροπέδες
Μόλις ο 61χρονος το πήρε, του πέρασαν χειροπέδες. Επίσης, κατασχέθηκε η συσκευασία των 18 γραμμαρίων που περιείχε καφέ σκόνη και κόκκους πράσινου χρώματος αγνώστου προελεύσεως, η οποία παραδόθηκε για έρευνα στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Σε βάρος του απατεώνα σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για την αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών, με την οποία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ωστόσο, η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι εκατοντάδες γυναίκες είχαν πιαστεί στα δίχτυα του. Είχαν πιστέψει όσα ισχυριζόταν και αγόραζαν τον καφέ. Για αυτό οι Αρχές συνιστούν προσοχή σε όλους όσοι αγοράζουν προϊόντα μέσω ίντερνετ… (espressonews.gr)