Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Τα 10 πιο τρελά επιδόματα που έχει δώσει το ελληνικό δημόσιο…


Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, είναι...
ένα ευαίσθητο θέμα που δεν σηκώνει χιούμορ. Με τα εισοδήματα όλων να συρρικνώνονται, με τις μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς να μην έχουν τέλος, με την αύξηση του κόστους ζωής το μέλλον προβλέπεται δραματικό.
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τα κλιμάκια του ΔΝΤ, που κάνουν φύλλο και φτερό κάθε παροχή από τη κυβέρνηση μήπως και τους ξεφύγει κάποιο ευρώ.
Σε μια τέτοια κατάσταση πολλοί ειναι αυτοί που αναπολούν τις ξέγνοιαστες στιγμές της πλασματικής ευημερίας που ζούσαμε τη δεκαετία του 1990. Τότε που το παράλογο συγκατοικούσε με το λογικό, τότε που τίποτα δεν φαινόταν περίεργο, στους βουλευτές που ψήφιζαν νόμους που τώρα θα έκαναν τον Τόμσεν να εκραγεί.
Δείτε 5 θρυλικά επιδόματα που απολάμβαναν υπάλληλοι επί εποχής ΠΑΣΟΚ:
Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690€/μήνα
Η προθέρμανση σώζει τους αθλητές, έτσι θα το σκέφτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών και έδωσαν επίδομα για να ζεσταίνουν τα αυτοκίνητα πριν τα οδηγήσουν.
Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης 310€/μήνα
Εδώ να δώσουμε χίλια δίκια. Η σωστή συμπεριφορά θέλει επιβράβευση, για αυτό και το συγκεκριμένο επίδομα έκανε πάταγο. Όλοι ήταν στην ώρα τους στην δουλειά. Για μετά δεν παίρνω όρκο.
Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420€/μήνα 
Προνοητικοί, εκεί στο δημόσιο. Ξέρετε πόσα μικρόβια μεταφέρονται με τα χέρια; Μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση που έσωσε το κόσμο από τις ιώσεις.
Επίδομα προπέλας (Λιμενικό): 840/μήνα σε 653 άτομα
Λίγο η ακριβή η προπέλα, αλλά εγώ είμαι από στεριά, δεν ξέρω και πολλά.
Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870€/μήνα
Και σε αυτό το επίδομα θα συμφωνήσω. Ξέρετε πόσο ενοχλητικό είναι να έχεις βρει τη σωστή θέση στο γραφείο. Αυτή που δεν πιάνεσαι, που δεν κουράζεις γόνατα, αυχένα, και να έρχεται ένα φαξ και να πρέπει να σηκωθείς; Άντε να την ξαναβρείς αυτή τη θέση.
Επίσης άλλα επιδόματα που έδωσαν ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν:
Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα. –  Όλο το προσωπικό.
Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595€/μήνα –  ? άτομα
Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120€/μηνα – 329 άτομα
Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290€/μήνα – 6800 άτομα
Επίδομα παραλαβής – παράδοσης λεωφορείων 450€/μήνα – 1100 άτομα
Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310€/μήνα – 1790 άτομα

Με πληροφορίες από: (capital.gr, briefingnews, prg)