Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

6 κοκτέϊλ με χαμηλές θερμίδες…

Εύα Φράγκου


Αν η καλοκαιρινή σου έξοδος το βράδυ...
συνοδεύεται από ένα δροσιστικό κοκτέιλ, δώσε προσοχή: πολλά δημοφιλή κοκτέιλ μπορεί να περιέχουν περισσότερες θερμίδες από ένα χάμπουργκερ. 
Αν θέλεις να ελέγξεις το βάρος σου, δοκίμασε ένα από τα παρακάτω κοκτέιλ με χαμηλές θερμίδες.
Cosmopolitan light: 75 θερμίδες, 0 γρ. λίπους
Η κλασική συνταγή του κοκτέιλ, που δίνει 220 θερμίδες, μπορεί να δώσει τη θέση της στην light εκδοχή του, προσθέτοντας χυμό από λάιμ και πορτοκάλι σε 1 δόση (30 γρ.) βότκα. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις σόδα και παγάκια.
Champagne Coctail: 75 θερμίδες, 0 γρ. λίπους
Αν η σαμπάνια είναι από τα αγαπημένα σου ποτά, μπορείς να τη συνδυάσεις με χυμό πορτοκάλι (100 ml σαμπάνια-30 ml χυμό πορτοκάλι) για ένα light καλοκαιρινό κοκτέιλ με ελάχιστες θερμίδες.
Mini Μαργαρίτα: 80 θερμίδες, 0 γρ. λίπους
Η κλασική Μαργαρίτα μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 470 θερμίδες το ποτήρι, εξαιτίας των συστατικών που προστίθενται αλλά και του μεγάλου ποτηριού, στο οποίο σερβίρεται. Γι’ αυτό φτιάξε τη δική σου mini μαργαρίτα: στίψε λάιμ και πορτοκάλι σε ένα ποτήρι, πρόσθεσε 1 δόση (30 γρ.) τεκίλα και κάποιο γλυκαντικό αντί της ζάχαρης, όπως η στέβια. Συμπλήρωσε τριμμένο πάγο στο ποτήρι.
Strawberry Daiquiri: 80 θερμίδες, 0 γρ. λίπους
Οι θερμίδες του συγκεκριμένου κοκτέιλ μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 350 το ποτήρι. Για αυτό, απόλαυσε το ποτό σου σε μία πιο light εκδοχή, ανακατεύοντας στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι φράουλες, 1 δόση (30 γρ.) ρούμι, στέβια και άφθονο πάγο.
Nada colada: 140 θερμίδες, 0 γρ. Λίπους
Αν είσαι φανατικός της pina colada…δεν είσαι ο μόνος. Το τροπικό αυτό κοκτέιλ είναι ένα τέλειο μίγμα από λιπαρό γάλα καρύδας, γλυκό χυμό ανανά και άφθονο ρούμι, με θερμίδες που μπορεί να αγγίξουν και τις 700 σε ένα ποτήρι 330 ml. Στη θέση του μπορείς να ενώσεις 1 δόση ρούμι καρύδας με 120 ml χυμό ανανά. Συμπλήρωσε με άφθονη σόδα και πάγο.
Mojito: 150 θερμίδες, 0 γρ, λίπους

Από τα λίγα κοκτέιλ με 150 θερμίδες, καθώς αυτές προέρχονται μόνο από το ρούμι (60 ml) και την καστανή ζάχαρη (2 κ.γλ.). Αν μειώσεις το ρούμι σε 1 δόση και αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με στέβια, προσθέτοντας περισσότερο χυμό λάιμ και σόδα, τότε οι θερμίδες μειώνονται σημαντικά… και έτσι θα μπορέσεις να απολαύσεις χωρίς τύψεις το αγαπημένο σου mojito… (nutrimed.gr)