Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Πώς θα ανακαλύψετε τα κρυφά ταλέντα του παιδιού σας…


Σίγουρα το παιδί σας έχει ένα ταλέντο, μια ιδιαίτερη κλίση σε κάτι...
αλλά τι είναι αυτό;
Ένας τρόπος για να το καταλάβετε είναι να το παρατηρήσετε...
Αν ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τη γλώσσα είναι πολύ καλός για την ηλικία του, αν έχει ήδη πλούσιο λεξιλόγιο και ανεπτυγμένη ικανότητα να αντιλαμβάνεται καταστάσεις, τότε έχετε ένα προικισμένο παιδί. Θα δείτε πως θα έχει καλούς βαθμούς στο σχολείο, και ξέρει να ανταποκρίνεται σε κοινωνικές και αργότερα στις επαγγελματικές του σχέσεις. Ίσως κρύβεται μέσα του ένας δικηγόρος, ένας δημοσιογράφος, ένας φιλόλογος, ένας λογοτέχνης!
Αν του αρέσει να ζωγραφίζει για πολλές ώρες, αν καταπιάνεται με χειροτεχνίες, αν στήνει μόνο του παραστάσεις με τις κούκλες του, τότε πρόκειται σίγουρα για ένα παιδί καλλιτεχνικό! Αν του αρέσει να πλάθει ιστορίες, αν του αρέσει να σας διηγείται απίστευτα γεγονότα, και του αρέσουν τα παραμύθια, ίσως στο σπίτι σας μεγαλώνει ένας σημαντικός ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας ή ντιζάινερ!
Μαστορεύει και διορθώνει τα παιχνίδια μόνος του; Tα χαλάει και προσπαθεί να τα ξαναφτιάξει; Τη στιγμή που ένα παιδί καταφέρει να βάλει δύο κύβους τον έναν πάνω στον άλλον, αρχίζει να κατακτά τις βασικές αρχές της Μηχανικής. Κάποια θα αρκεστούν στο να φτιάχνουν πύργους με τουβλάκια, και κάποια θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τον κόσμο...
Το παιδί σας κινείται διαρκώς, αγαπά την άσκηση και τα σπορ και βαριέται εύκολα τις δραστηριότητες που απαιτούν καθισιό; Bαριέται μπροστά στην τηλεόραση; Το παιδί σας πιθανώς έχει ανεπτυγμένο ένα ιδιαίτερο είδος αντίληψης, που ονομάζεται «κιναισθητική». 
Mήπως έχετε στο σπίτι έναν μικρό μελλοντικό ηγέτη; Ακόμα κι αν είναι προφανές ότι κάνει λάθος θέλει από εσας επιχειρήματα; Του αρέσει να θέτει τους κανόνες του παιχνιδιού, να είναι ο αρχηγός της παρέας, και να αποφασίζει το ίδιο για το τι θα φορέσει, τι θα φάει και πότε; Ένας πολιτικός, ένας δικηγόρος, ένας μελλοντικός επιχειρηματίας κοιμάται στο δωμάτιο του παιδιού!

Αν τακτοποιεί τα πράγματά του, αν του αρέσει η οργάνωση και η τάξη, αν ζητά εξηγήσεις για τα πάντα, αν θέλει να φτιάχνει κατασκευές, αν του αρέσει η επιστήμη, η τεχνολογία, αν μαθαίνει γρήγορα, αν είναι αποτελεσματικός σε οτιδήποτε του δίνετε να κάνει, τότε έχετε έναν μικρό επιστήμονα, είτε μηχανικό, είτε μαθηματικό, είτε φυσικό μέσα στο σπίτι σας! (e-radio.gr)