Σάββατο 1 Απριλίου 2017

«Μίλι & Μάγκνους 2: Το ιπτάμενο υποβρύχιο»… στο γραφείο της Κάλλης


Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Μίλι & Μάγκνους»...
 του βραβευμένου συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας Γίργκεν Μπανσέρους, σε εικόνες Ραλφ Μπούτσκοβ, μετάφραση Μαρία Αγγελίδου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, έφτασε στο γραφείο μου και με ταξίδεψε σ’ ένα περιπετειώδες ταξίδι…
Συνοδοιπόροι της μια επιδέξια κλέφτρα, η Μίλι, ένας πυργοδεσπότης και εφευρέτης, ο Μάγκνους, ένας σκύλος σε χρέη μπάτλερ- σοφέρ, ο Μάξ κι ένας καθηγητής ο Ντραϊστάιν.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μάγκνους προσέλαβε την Μίλι για σωματοφύλακα και παράλληλα δέχτηκε ένα ανησυχητικό τηλεφώνημα από τον πελάτη του, καθηγητή Ντραϊστάιν.
Ο Μάγκνους, η Μίλι και ο Μαξ καλούνται να μπούνε σ’ ένα υποβρύχιο για να καταφέρουν να φτάσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν στο σπίτι του καθηγητή.
Κάποιοι κλέψανε τα σχέδια του και αυτό γιατί δεν χτύπησε ο συναγερμός που είχε κατασκευάσει ο εφευρέτης Μάγκνους.
Μέσα από μια τρελή περιπέτεια καταφέρνουν να φτάσουν στο σπίτι.  Κι εκεί αρχίζει το θεαματικό κυνηγητό της Μίλι και μιας επικίνδυνης συμμορίας…
Θα καταφέρει η Μίλι να φέρει πίσω τα σχέδια του καθηγητή; Ποιος θα τη βοηθήσει; Ποια είναι αυτή η επικίνδυνη συμμορία;
Ένα βιβλίο, που απευθύνεται για παιδιά από 8 ετών και πάνω, που θα τους κρατήσει συντροφιά προσφέροντάς τους στιγμές, χαλάρωσης, γέλιου, περιπέτειας, δράσης, αγωνίας,  που καταφέρνει ο συγγραφέας να δώσει με τις όμορφες- αστείες περιγραφές του, τις ατάκες των πρωταγωνιστών, τα κωμικοτραγικά συμβάντα καθώς και την πετυχημένη εικονογράφηση.

Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros News