Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

«Το αίνιγμα της κερασόπιτας» στο γραφείο του Παύλου


Δύο γυναίκες, δύο μοίρες ενωμένες…
όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη…
Μια συνταγή που δημιουργεί ένα δυνατό μυθιστόρημα, με την ξεχωριστή πένα της Βάσιας Ακαρέπη να το υπογράφει και να μας χαρίζει ένα ταξίδι με πολλές εναλλαγές, γεμάτες ένταση και ρυθμό.
Τίποτα δεν σε κρατάει αιχμάλωτο στη ροή της ιστορίας, όπως και τίποτα δεν σε αναγκάζει να γυρίζεις πίσω τις σελίδες για να θυμηθείς κάτι που πιθανόν νομίζεις ότι σου διέφυγε… μιας και αυτό που διαβάζεις το ζεις.
Η Έλλη και η θεία Μάρθα, συνθέτουν κάτι όμορφο, κάτι δυνατό μέσα από μια διαθήκη, με τον αναγνώστη να μπαίνει στον πειρασμό ν’ ανακαλύψει αυτό το μυστικό και να λύσει το μυστήριο, ανάμεσα στη σχέση αυτών των δύο γυναικών.
Μια ιστορία γεμάτη από αισθήματα κι ευαισθησίες, ένα μυθιστόρημα που δεν σε κουράζει, με χαρακτήρες που εύκολα τους συναντάς στην καθημερινότητα και έναν λόγο άμεσο, όπως και η γραφή του.
Το ευχάριστο σ’ αυτό το βιβλίο είναι ότι δεν υπάρχει σελίδα που να την προσπερνάς «χαλαρά» γιατί δεν έχει κάτι να σου δώσει, αλλά ούτε υπάρχει εσκεμμένο πλάτιασμα του λόγου, ώστε να βγουν περισσότερες σελίδες… με κουραστικές και ανιαρές επαναλήψεις.
Η συνταγή της κερασόπιτας, σίγουρα θα σας αρέσει… με το «αίνιγμα» όμως να σας κρατάει συντροφιά έως το τέλος…


Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr