Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ…


Πλούσια τα νέα αναγνώσματα…



ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΕΨΙΟΥΣ
Ο Κωνσταντίνος Καβάφης προς το τέλος της ζωής του. Ο επιφανής γιατρός του με την απατηλή εικόνα της ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής. Ο ξεπεσμένος δικηγόρος και φίλος του. Η φιλήδονη νεαρή γειτόνισσα που τάραξε το συντηρητικό προσωπείο της παροικίας. Η άστατη ηθοποιός με τους θεατρινισμούς και τα καπρίτσια της. Η γοητευτική Ιταλίδα που ζούσε το δικό της δράμα, πέρα από τα βλέμματα θαυμασμού που εισέπραττε. Αυτά και άλλα πρόσωπα, άγνωστα τα περισσότερα, που έρχονται σε επαφή με εμβληματικές φιγούρες της εποχής (Τσίρκα, Φόστερ, Ουνγκαρέτι).
Είναι οι φωνές τους, στην οδό Λέψιους της Αλεξάνδρειας στα χρόνια του Μεσοπολέμου (1930-33), που πρωταγωνιστούν σ’ αυτό το μυθιστόρημα –απαλλαγμένες από εξωραϊσμούς και υπερβολές, με τις αδυναμίες, τους φόβους και τα πάθη τους– και δημιουργούν ένα ανάγλυφο ψηφιδωτό της πόλης και μιας εποχής.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΕΨΙΟΥΣ
ΠΕΡΣΑ ΚΟΥΜΟΥΤΣΗ
Σειρά: Ελληνική πεζογραφία
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Υπεύθυνη σειράς: Ελένη Μπούρα
ISBN: 978-618-03-0957-7
τιμή: 14,40 €
σελ.: 264
Χρόνος έκδοσης: Απρίλιος 2017




Η ΔΙΨΑ
Η ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ
33 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
«Σιωπηλές κραυγές φούντωναν μες στο κεφάλι του, κατέκλυζαν το δωμάτιο και το κορμί του. Κραυγές που ήθελαν να δραπετεύσουν, που έπρεπε να δραπετεύσουν. Μήπως αποτρελαινόταν; Σήκωσε το βλέμμα προς το τζάμι του παραθύρου. Το μόνο πράγμα που φαινόταν στο σκοτάδι ήταν η αντανάκλασή του. Ήταν εκείνος. Εκεί έξω ήταν εκείνος. Τους περίμενε. Τραγουδώντας. Βγείτε να παίξουμε! Ο Χάρι έκλεισε τα μάτια του. Όχι, δεν τους περίμενε. Τον περίμενε. Περίμενε τον Χάρι. Βγες να παίξουμε!»
Πλινκ: Ο ήχος του ταιριάσματος στο Tinder είναι ο τελευταίος που θα ακούσει η Ελίζε Χέρμανσεν πριν πέσει θύμα δολοφονίας μες στο διαμέρισμά της. Το νεκρό κορμί της θα βρεθεί από την αστυνομία σημαδεμένο και στραγγισμένο από αίμα.
Όταν μια ακόμα γυναίκα δολοφονείται, τα αντανακλαστικά του πρώην επιθεωρητή και νυν καθηγητή στην Αστυνομική Ακαδημία Χάρι Χόλε, θρυλικού διώκτη σίριαλ κίλερ, ενεργοποιούνται…
Άλλωστε ένας επαναλαμβανόμενος εφιάλτης στοιχειώνει τον ύπνο του, φωνές κατακλύζουν κάθε τόσο το μυαλό του: υπάρχει ένας δολοφόνος που ο Χάρι δεν κατάφερε να συλλάβει. Μήπως ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν ξανά;
Η ΔΙΨΑ
JO NESBO
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σειρά: Αστυνομικό
Μετάφραση από τα νορβηγικά: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη
ISBN: 978-618-03-0854-9
 σελ.: 688
 τιμή: 18,80€
Χρόνος έκδοσης: Απρίλιος 2017
Τίτλος πρωτοτύπου: Tørst


Ο λαβύρινθος των οστών
Τετρακόσια χρόνια μετά την πυρηνική Αποκάλυψη, γεννιούνται μόνο δίδυμα παιδιά: κάθε ζεύγος περιλαμβάνει ένα παιδί Άλφα και ένα παραμορφωμένο παιδί Ωμέγα. Οι Ωμέγα καταπιέζονται στυγνά. Όμως, παρόλο που ισχυρίζονται ότι είναι ανώτεροι, οι Άλφα δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα: όποτε πεθαίνει το ένα από τα δίδυμα παιδιά, αυτόματα πεθαίνει και το άλλο.
Στη συναρπαστικό δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, το αντιστασιακό κίνημα των Ωμέγα έχει δεχτεί βαρύτατο πλήγμα, με τα μέλη του νεκρά ή κρυμμένα. Το σχέδιο του Συμβουλίου των Άλφα για τον μόνιμο περιορισμό των Ωμέγα έχει αρχίσει να εφαρμόζεται. Ωστόσο, δεν έχουν χαθεί τα πάντα: η Διορατική του Συμβουλίου, η Έμπιστη, είναι νεκρή εξαιτίας της θυσίας του δίδυμου αδελφού της.
Η Κας στοιχειώνεται από τα οράματα του παρελθόντος, την ώρα που η σκληρότητα και η εμμονή του αδελφού της, του Ζακ, την ωθεί στα άκρα και απειλεί να καταστρέψει κάθε ελπίδα. Καθώς ο κόσμος προσεγγίζει όλο και περισσότερο τον γενικευμένο εμφύλιο πόλεμο, η Κας θα μάθει ότι, προκειμένου να αλλάξει το μέλλον, πρέπει να αποκαλύψει το παρελθόν. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι προετοιμασμένη για ένα βαθιά κρυμμένο μυστικό που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.
«Μία όμορφη και σκληρή ιστορία για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και για τα πράγματα για τα οποία αξίζει να αγωνίζεσαι».
Lauren DeStefano, συγγραφέας
«Ένα δυναμικό δυστοπικό μυθιστόρημα, με ασυνήθιστο συναισθηματικό βάθος και κρυστάλλινη, πανέμορφη γραφή».
Kirkus Reviews
«Συναρπαστικό, με ορισμένες εξαιρετικά αναπάντεχες ανατροπές και έξοχες σκηνές δράσης, και από την αρχή ως το τέλος έντονα συγκινητικό… Η γραφή της Φραντσέσκα Χεγκ είναι εξαίσια, γεμάτη με αφηγηματικά μέρη και διαλόγους τέτοιας τελειότητας και ομορφιάς, που μας υπενθυμίζει τη δύναμη του γραπτού λόγου».
Starburst Magazine
Ο λαβύρινθος των οστών
Φραντσέσκα Χεγκ
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
Σειρά: Βιβλία για νέους
Σελίδες: 488
ISBN: 978-618-03-0284-4
Τιμή: 18,80 €
Χρόνος έκδοσης: Απρίλιος 2017
Τίτλος πρωτοτύπου: The Fire Sermon 2: The map of bones




ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
ΣΤΗ ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ
ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 20 ΓΛΩΣΣΕΣ
Ένα παράξενο ζευγάρι νέων ανθρώπων: ο αποφυλακισμένος πρώην γκάνγκστερ Τέντι Μάκσουμιτς και η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη δικηγόρος Έμελι Γιάνσον μπλέκονται σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια στην προσπάθειά τους να σβήσουν το παρελθόν τους και να εγκαταλείψουν τον παλιό τους εαυτό.
Όλα ξεκινούν όταν ένας σεκιουριτάς καταφθάνει σε ένα σπίτι σ’ ένα από τα νησιά στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης ύστερα από την ενεργοποίηση του συναγερμού. Αυτό που βρίσκει μπροστά του όμως δεν είναι μια συνηθισμένη διάρρηξη, αλλά ένα πτώμα. Ένας σοβαρά τραυματισμένος νεαρός βρίσκεται κοντά στον τόπο του εγκλήματος, και συλλαμβάνεται ως ύποπτος για τον φόνο. Η Έμελι αναλαμβάνει κρυφά την υπεράσπισή του, παρά την αποδοκιμασία του εργοδότη της. Ποιο είναι όμως το θύμα του φόνου; Και γιατί όλα τα ίχνη οδηγούν στον Ματς Εμάνουελσον, τον άνδρα που είχε κάποτε απαγάγει ο Τέντι; Καθώς η Έμελι αρχίζει να ερευνά την υπόθεση, ο Τέντι υποχρεώνεται να αντιμετωπίσει το παρελθόν του, ενώ την ίδια ώρα ο ανιψιός του, ο Νίκολα, διατρέχει τον κίνδυνο να κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε κι εκείνος. Σύντομα, οι τρεις τους είναι μπλεγμένοι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που σίγουρα θα έχει φρικτές συνέπειες για όλους…
ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ρυθμός στακάτος, ασθματικός, στιλάτη επιτάχυνση της ρέουσας πλοκής με γλώσσα δουλεμένη και ωμή. Ο Lapidus μάς προσφέρει ένα μυστήριο που δεν μπορούμε να αφήσουμε από τα χέρια μας.
Politiken
Μετά την τριλογία Στοκχόλμη νουάρ, ο Lapidus είναι σε εξαιρετική φόρμα. Η νέα του σειρά με πρωταγωνιστές την Έμελι και τον Τέντι είναι απολαυστικότατη. Ένα έργο κοινωνικού ρεαλισμού υψηλής ποιότητας.
Litteratursiden
[Το Στοκχόλμη] είναι έντονο, υπερρεαλιστικό, γραμμένο από έναν κορυφαίο συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, που αυτή τη φορά καταφέρνει να παντρέψει εξαιρετικά φόρμα και περιεχόμενο.
Dagbladet
ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
JENS LAPIDUS
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Σειρά: Αστυνομικό
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
ISBN: 978-618-03-0855-6
σελ.: 664
τιμή: 19,90€
Χρόνος έκδοσης: Απρίλιος 2017

Τίτλος πρωτοτύπου: Stockholm delete