Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Σαν «Αερικό»… μπήκε στις ζωές μας


Η Ομάδα Έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας «Αερικό» δημιουργήθηκε...
με όραμα τη δημιουργική συνεργασία εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών και διαφόρων άλλων εξειδικευμένων επαγγελματιών που αγαπούν τον εναλλακτικό τρόπο μάθησης και με κύριους στόχους:
v  την καλλιέργεια της έκφρασης και της δημιουργικής φαντασίας
v  την ενθάρρυνση της επικοινωνίας και την ενίσχυση της κοινωνικοποίησης
v  την ενδυνάμωση της ενσυναίσθησης και της κριτικής σκέψης
v  την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την προσωπική ανάπτυξη
v  την αγάπη για τη γνώση
v  το ενδιαφέρον για διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας και βιωματικής μάθησης



Με την ομάδα Έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας «Αερικό»...
ανακαλύπτουμε τη χαρά της έκφρασης και της επικοινωνίας και ακούμε τους άλλους, επιτρέποντάς τους να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν...
...παίζουμεκαι μέσα από το παιχνίδι γελάμε, αφουγκραζόμαστε ο ένας τον άλλο, συμμετέχουμε σε μια ομάδα, μαθαίνουμε, παρατηρούμε, δοκιμάζουμε, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε!
...πλάθουμε, δηλαδή γινόμαστε δημιουργοί και βάζουμε μπρος τη δημιουργική μας φαντασία για απίθανα ταξίδια σε θαυμαστούς κόσμους που υπάρχουν ή που θα θέλαμε να υπάρχουν!
...εμπλουτίζουμε τις εμπειρίες μας, τις γνώσεις, τις τεχνικές μας μέσα από τα υπέροχα μυστικά που αποκαλύπτει κάθε φορά η βαλίτσα του «Αερικού»!



Με γνώμονα τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που δίνουν έμφαση στην παιδοκεντρική διάσταση της εκπαίδευσης, την ενεργητική μάθηση και την ενασχόληση με τις τέχνες, η ομάδα «Αερικό» στηρίζει πολύπλευρους, διαθεματικούς και ολιστικούς τρόπους που προωθούν την ενοποίηση της γνώσης, τη διαμόρφωση ενός προσωπικού συστήματος αξιών για το παιδί, την αυτενέργεια και την ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης.
Τα αξιόλογα και εξειδικευμένα μέλη της ομάδας «Αερικό» ενημερώνονται συνεχώς σχετικά με τις νέες επιστημονικά εμπεριστατωμένες τάσεις και τις πρωτοπόρες προσεγγίσεις από το χώρο της παιδαγωγικής και της καλλιτεχνικής αγωγής.



Γεμάτη ιδέες, ενθουσιασμό, αγάπη για καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές δράσεις, αλλά και πολύχρονη εμπειρία κοντά σε μικρά και μεγάλα παιδιά, η ομάδα Έκφρασης και Παιχνιδοπλασίας «Αερικό» σας προσκαλεί στο χώρο της, έτοιμη για νέες εμπειρίες.
Στο εξοπλισμένο εργαστήριο της οδού Πατησίων προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες οι οποίες ακολουθούν το τρίπτυχο Τέχνες-Επιστήμες-Περιβάλλον και που απευθύνονται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, μικρά και μεγάλα παιδιά ως 99 ετών (!), με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις ιδέες τους:
-      Βιωματικές δράσεις
-      Εργαστήρια
-      Σεμινάρια
-      Συναντήσεις Τέχνης, Επιστήμης και Περιβάλλοντος

-      Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις