Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η επιστήμη μίλησε: αυτό είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους!!!


Δεν είναι ότι δεν το ξέρουμε, ωστόσο, οι ρυθμοί...
και οι σχέσεις που υπαγορεύει ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει πάντα να το παραδεχθούμε: δεν αρκεί το σεξ. Είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους.
Ακόμη κι αν δεν είμαστε «σχεσάκηδες», η επαφή -όχι τα προκαταρκτικά-, αλλά η τρυφερότητα, οι αγκαλιές, τα χάδια είναι που δίνουν νόημα στη σεξουαλική μας ζωή και όχι αυτή καθ’ αυτή η σεξουαλική πράξη.
Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η συχνότητα της μιας φοράς την εβδομάδα ή της μιας φοράς στις δέκα μέρες, μαζί με το είδος της οικειότητας που μοιράζεται το ζευγάρι, το κάνουν ή όχι ευτυχισμένο.
Πρακτικά η έρευνα αποδεικνύει ότι όλα γίνονται για τις… αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια, για ό,τι δηλαδή μπορεί να προηγηθεί ή να ακολουθήσει του σεξ και όχι αποκλειστικά για τη σεξουαλική πράξη. Με λίγα λόγια, οι σχέσεις των ζευγαριών εξαρτώνται από τον σεξουαλικό παράγοντα, αλλά χτίζονται πάνω σε όλα τα υπόλοιπα..
Για να αποδείξουν την υπόθεση τους οι ερευνητές επιστράτευσαν 335 Αμερικανούς εθελοντές, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν σε ένα σχετικά εύκολο ερωτηματολόγιο: πόσα συχνά έκαναν σεξ, πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν μετά από αυτό, πόσο συχνά τους φιλούσαν ή τους αγκάλιαζαν οι σύντροφοι τους;
Στη δεύτερη φάση του πειράματος, οι επιστήμονες απηύθυναν τις ίδιες ερωτήσεις σε 74 ζευγάρια από το Σαν Φρανσίσκο, ενώ στην τρίτη ζήτησαν από 106 ζευγάρια από τη Σουηδία να κρατούν ημερολόγιο για τη συχνότητα με την οποία συνευρίσκονταν.
Εκείνο που τελικά προέκυψε, κατ’ αρχάς ήταν ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά ανά 10 ημέρες, τόσο πιο εύκολο τους ήταν να διατηρήσουν μία ευτυχισμένη, ομαλή ζωή, στην οποία οι τρυφερές κινήσεις, οι αγκαλιές και τα φιλιά συντηρούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια και μέχρι την επόμενη συνεύρεσή τους.
Και μπορεί να μην είναι εύκολο -ούτε και πολύ ρομαντικό- το να καταγράφει κανείς υπό μορφήν ημερολογίου πότε ακριβώς χάιδεψε τον σύντροφο του ή πότε του έδωσε ακόμη ένα φιλί, ωστόσο, είναι πιο εύκολο να διαχωριστούν οι μέρες σε πολύ τρυφερές και σε λιγότερο, οι ερευνητές επιμένουν: τα ζευγάρια που είχαν στο ενεργητικό τους περισσότερες τέτοιες οικείες στιγμές εμφανίζονται με ειλικρίνεια και ως τα πιο ευτυχισμένα της έρευνας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα αυτής της καταγραφής αναμένονται να δημοσιευθούν τις επόμενες μέρες στο “Personality and Social Psychology Bulletin”.

Με πληροφορίες από το Men’sHealth.com-lifo & το alexiptoto.com