Τρίτη 18 Απριλίου 2017

«Άσπρα γαρύφαλλα» στο γραφείο του Παύλου


Το απρόοπτο γεγονός και η παράλληλη ζωή, που αναφέρει...
η συγγραφέας στο οπισθόφυλλο… είναι δύο στοιχεία που σε έλκουν να σελιδομετρήσεις το βιβλίο μελετώντας κάθε παράγραφο και κάθε πρόταση με προσοχή, από τη στιγμή που δηλώνεις αναγνώστης.
Οι ζωντανές εικόνες που χρησιμοποιεί στη γραφή της, σου επιτρέπουν να αποκτήσεις μια «οικειότητα» με το κείμενο και παράλληλα να νοιώσεις όλες τις συναισθηματικές μεταπτώσεις των ηρώων, μα και την αγωνία τους.
Κοινωνικά φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους, προβληματισμοί και ανησυχίες και βία, συνθέτουν ένα καλοδουλεμένο μυθιστόρημα… που έρχεται να ρίξει φως σε πολλά σκοτεινά «αλισβερίσια» ανάμεσα σε ανθρώπους θύματα και θύτες.
Άγιος δεν είναι κανένας, μα και κανείς από τη φύση του δεν είναι υποκατάστατο του άλλου!
Έτσι, η αγωνία κορυφώνεται από σελίδα σε σελίδα… μέχρι που όλα αλλάζουν, όταν ο μικρός Σταύρος λιποθύμησε και αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο!
Εκατό χιλιάδες, μεταμόσχευση, λίστα, δωρεά οργάνων, μαύρη αγορά…
Ένα «περίεργο» σκηνικό στήνεται γύρω από αυτές τις λέξεις, με τη συγγραφέα κάνοντας χρήση του συγγραφικού της λόγου, να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας και να αφυπνίζει κάθε «μουδιασμένο» αισθητήριο όργανο ανθρωπιάς τον κάθε λογής αναγνώστη.
Τα «άσπρα γαρύφαλλα», πραγματικά είναι από εκείνα τα βιβλία που αξίζει να διαβαστούν και να μελετηθούν… γιατί έχει πολλά να δώσει.

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr