Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Δώρα για τους μικρούς αναγνώστες…


Η Βιολέτα και ο ιππότης
Τα παραμύθια, τελικά, λένε πάντα την αλήθεια. Ακόμα κι αν μιλάνε για θαύματα. Όπως το θαύμα του έρωτα! Του έρωτα που, αν είσαι τυχερός, σου χαρίζει δώρα πολλά και σου γιατρεύει το σώμα και την ψυχή. Αυτή είναι η ιστορία της Βιολέτας και του Ρακμάν.
Ένα μεταφυσικό παραμύθι για την αγάπη, γεμάτο χρώματα, μυρωδιές και εικόνες.
Αργυρώ Πιπίνη
Εικονογράφηση: Έφη Λαδά
Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία
Ηλικία: Από 5 ετών
 Εξώφυλλο: Σκληρό
 Σχήμα: 17 x 24,
Σελίδες: 48
ISBN: 978-618-03-0427-5
Τιμή: 11,00 €


Χωρίς παπούτσια
Ο Σουζ Ανέτα, διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών, και η γυναίκα του Ντοφλ Παντ περιμένουν με λαχτάρα, να γεννηθεί η Σαγιόν, το πρώτο τους παιδί. Τι συμβαίνει όμως στη ζωή τους, όταν το πανέμορφο κοριτσάκι τους γεννιέται με δυο παχουλά, μακρουλά και παράξενα δάχτυλα ποδιών; Τι λέει ο κόσμος και πόσο δύσκολο είναι για τον Σουζ Ανέτα να σχεδιάσει ένα παπούτσι που θα χωράει τα δάχτυλα της μικρής του; Κι αν εκείνη θέλει να ζήσει μια ζωή ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ;
Ένα παραμύθι για ένα διαφορετικό κορίτσι, που καταφέρνει να επιβιώσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο σ’ έναν κόσμο φτιαγμένο για «κανονικούς» ανθρώπους.
ΘΕΜΑ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ
Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Ηλικία: Από 7 ετών
 Εξώφυλλο: Μαλακό
 Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 64
ISBN: 978-618-03-0857-0
Τιμή: 7,70€
Χρόνος έκδοσης: Μάρτιος 2017


Ο φανταστικός κόσμος της Ντόρι
Ντόρι, το μαύρο πρόβατο
Η Ντόρι, η ακαταμάχητη ζουζούνα, θέλει πολύ να μάθει να διαβάζει. Ξέρει πως το διάβασμα διευρύνει τη φαντασία. Αλλά η φαντασία της Ντόρι είναι ήδη μεγάλη – πολύ μεγάλη.
Μία ξεκαρδιστική σειρά μ’ έναν αξιαγάπητο χαρακτήρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μια σειρά που δεν μιμείται τον τρόπο που φέρονται τα παιδιά, ούτε ωραιοποιεί τη συμπεριφορά τους. Με ειλικρίνεια και σίγουρα ανάλαφρη διάθεση και πρωτοπρόσωπη αφήγηση, περιγράφει με τον πιο παραστατικό τρόπο τη ζωή μιας πενταμελούς οικογένειας από την οπτική του μικρότερου μέλους της, της Ντόρι, ενός κοριτσιού που φτιάχνει κόσμους με τη φαντασία της, κάνει φίλους, φοβάται, κάνει σκανταλιές, τσιρίζει ή είναι αξιαγάπητη. Η Ντόρι είναι ακαταμάχητη, χαρούμενη, άτακτη, αληθινή, μοναδική, αστεία, ζωηρή. Είναι μια σύγχρονη Πίπη Φακιδομύτη.
Άμπι Χάνλον
Τίτλος πρωτοτύπου: Dory Fantasmagory: Dory, the black sheep
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σειρά: Λογοτεχνία για παιδιά
Ηλικία: 7
 Εξώφυλλο: Σκληρό
Σχήμα: 13 x 20
Σελίδες: 168
 ISBN: 978-618-03-0826-6
Τιμή: 9,90 €
Χρόνος έκδοσης: Μάρτιος 2017


Πώς τον λένε τον θεό σου;
Απορίες των παιδιών για πέντε θρησκείες
Γιατί δεν υπάρχει γυναίκα Πάπας; Γιατί οι αγελάδες είναι ιερές για τους ινδουιστές; Γιατί οι Εβραίοι δεν τρώνε ζελεδάκια, και τι ακριβώς είναι η μετενσάρκωση; Κι ο Βούδας ήταν στ’ αλήθεια τόσο χοντρός;
Χριστιανισμός, ιουδαϊσμός, ισλαμισμός, ινδουισμός και βουδισμός. Πέντε διαδεδομένες θρησκείες, δεκάδες παιδικές απορίες! Η συγγραφέας και το επιτελείο της από θρησκειολόγους δίνουν τις απαντήσεις σε αυθόρμητες ερωτήσεις παιδιών, με χιούμορ, προσιτή γλώσσα και εντυπωσιακές εικόνες. Ένα βιβλίο για τον πολύχρωμο κόσμο των θρησκειών, μέσα από τα μάτια των παιδιών.
Γιαν φον Χόλεμπεν
Τζέιν Μπερ Κράουζε
Τίτλος πρωτοτύπου: Wie heibt dein Gott eigentlich mit nachnamen
Μετάφραση: Νίκος Χαλιώτης
ISBN: 978-618-03-0843-3
 σελ.: 184
 τιμή: 14,40€
Χρόνος έκδοσης: Μάρτιος 2017

 
Τα πέντε βασίλεια 3
Οι Φύλακες των Κρυστάλλων
Ο Κόουλ Ράντολφ δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς έχει ανατραπεί η ζωή του. Παγιδευμένος σε έναν παράξενο τόπο μακριά από το σπίτι του, έχει βρει τον φίλο του Ντάλτον και έχει επιζήσει από τα δύο πρώτα βασίλεια των Παρυφών. Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν τον έχει προετοιμάσει για τις μαγνητικές λεωφόρους και τους ρομποτικούς κυνηγούς κεφαλών της Ζερόπολης.
Με κυβερνήτη τον Άμπραμ Τρεντς, τον μοναδικό Ανώτερο Μορφοπλάστη που έμεινε πιστός στον μοχθηρό Μεγάλο Βασιλιά, η κυβέρνηση της Ζερόπολης χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνολογίες για να διατηρεί αυστηρό έλεγχο. Ευτυχώς, η αντίσταση στη Ζερόπολη υποστηρίζεται από τους Φύλακες των Κρυστάλλων – μια ομάδα νεαρών επαναστατών με ξεχωριστά όπλα.
Προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη μυστική αστυνομία του Μεγάλου Βασιλιά, ο Κόουλ και ο Ντάλτον ελπίζουν να βρουν κι άλλους από τους χαμένους φίλους τους και να βοηθήσουν τη Μίρα να εντοπίσει την αδερφή της Κόνστανς. Καθώς όμως οι εχθροί τους διαλύουν ανελέητα την αντίσταση, ο Κόουλ έχει όλο και λιγότερο χρόνο να αποκαλύψει τα μυστικά της κυβέρνησης της Ζερόπολης και να λύσει το μυστήριο γύρω από το ποιος βοήθησε τον Μεγάλο Βασιλιά να κλέψει τις δυνάμεις από τις κόρες του.
ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Ο Κόουλ είναι ένας αξιόπιστος και γενναίος ήρωας-καθημερινό παιδί, και οι φίλοι του προσθέτουν διαφορετική προοπτική στην εξέλιξη της ιστορίας. Η τελευταία σειρά του Μουλ είναι και αυτή εξαιρετική και θα βρει εύκολα ανταπόκριση από τους λάτρεις των εφηβικών ιστοριών φαντασίας.
Booklist
Η ενδιαφέρουσα πρόταση, η δημιουργία δυνατών λέξεων και τα αναρίθμητα επινοήματα το κάνουν ένα βιβλίο που διαβάζεται μονορούφι.
Kirkus Review
Με τη σφιχτή πλοκή και τις αριστοτεχνικές σκηνές δράσης και μυστηρίου, το πρώτο βιβλίο της συναρπαστικής αυτής σειράς θα καθηλώσει τους λάτρεις των μυθιστορημάτων φαντασίας, ειδικά αν απόλαυσαν τις σειρές Beyonders και Fablehaven του Μουλ.
School Library Journal
Ο Μπράντον Μουλ είναι ο συγγραφέας των σειρών μπεστ σέλερ Beyonders, Fablehaven και Spirit Animals. Ζει στη Γιούτα με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του. Για να διαβάσετε περισσότερα www.metaixmio.gr και www.brandonmull.com
ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ
Τα πέντε βασίλεια 1: Κουρσάροι των ουρανών
Τα πέντε βασίλεια 2: Ο περιπλανώμενος ιππότης
Μπράντον Μουλ
Τίτλος πρωτοτύπου: The Five Kingdoms: Crystal Keepers
Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
ISBN: 978-618-03-0267-7
 σελ.: 592
τιμή: 17,70€
Χρόνος έκδοσης: Μάρτιος 2017



Τα τελευταία παιδιά στη Γη
Έχουν περάσει σαράντα δύο μέρες από τότε που τα τέρατα επιτέθηκαν στην πόλη. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν εξαφανιστεί – είτε έφυγαν είτε έγιναν ζόμπι. Ένα συνηθισμένο δεκατριάχρονο αγόρι όμως, ο Τζακ Σάλιβαν, κρύβεται στο δεντρόσπιτό του, που είναι εξοπλισμένο με καταπέλτες και περιβάλλεται από τάφρο. Διαθέτει επίσης βιντεοπαιχνίδια και ατελείωτα αποθέματα μπισκότων και αναψυκτικών, τα οποία έχει προμηθευτεί από τα εγκαταλειμμένα καταστήματα της πόλης.
Ωστόσο μόνος του ο Τζακ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ορδές των τεράτων και των ζόμπι που καραδοκούν και ειδικά την αδυσώπητη απειλή που ακούει στο όνομα Μπλαργκ. Πρέπει να βρει συμμάχους, άλλα παιδιά ή τέρατα που θα του δείξουν εμπιστοσύνη. Με τη βοήθειά τους θα παλέψει να συντρίψει τον Μπλαργκ και να γίνει ο απόλυτος Ήρωας της Εποχής της Αποκάλυψης!
Θα τα καταφέρει;
Το Ημερολόγιο ενός σπασίκλα συναντάει το The walking dead. Ξεκαρδιστικό, αγωνιώδες, γρήγορο, ανατρεπτικό, μετα-αποκαλυπτικό, τερατώδες, περιπετειώδες, ευρηματικό, graphic novel.
Μαξ Μπράλιερ
Τίτλος πρωτοτύπου: The last kids on Earth
Εικονογράφηση: Ντάγκλας Χόλγκεϊτ
Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου
Σειρά: Λογοτεχνία για παιδιά
Ηλικία: 9
Εξώφυλλο: Σκληρό
 Σχήμα: 14 x 20,5
Σελίδες: 240
ISBN: 978-618-03-0692-7
 Τιμή: 11,00 €

Χρόνος έκδοσης: Μάρτιος 2017