Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Οι αρχαίοι Έλληνες και το σεξ…


Οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν την ομορφιά θεότητα, το ίδιο...
και την τεκνοποίηση, ακόμα και θεός των οργίων υπήρχε. Πόσο όμως μοιάζει το σημερινό σeξ με το σeξ που έκαναν τότε;
Μέσα από κείμενα που έχουν σωθεί καθώς και αρχαιολογικά ευρήματα, οι επιστήμονες κατέληξαν με ασφάλεια σε ορισμένα συμπεράσματα:
Πίστευαν ότι το σeξ γιατρεύει κάποιες ασθένειες
Προβλήματα εντέρου, αλλεργίες, και πονοκέφαλοι, σύμφωνα με τον Ιπποκράτη μπορούν να ανακουφιστούν με τη σεξουαλική συνεύρεση. Ακόμα και σε τσιμπήματα από έντομα και φίδια συνιστούσαν τα ερωτικά υγρά.
Θεωρούσαν την στυτική δυσλειτουργία σημαντικό πρόβλημα
Σε πολλά κείμενα υπάρχουν συνταγές για τη μη ικανοποιτική στύση όπως την περιέγραφαν οι αρχαίοι Έλληνες. Σε ιατρικά κείμενα της αρχαίας Ελλάδας παρέχονται ακόμη «συνταγές» θεραπείας της αντρικής ανικανότητας, όπως για παράδειγμα η επάλειψη του πέους με ένα μείγμα από πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι. 
Η πρώτη επιμήκυνση πέους που καταγράφεται σε γραπτό κείμενο
Σε κείμενο του Ιπποκράτη, θίγεται το θέμα του μεγέθους του πέους.  Αν κάποιος ήθελε να κάνει το πέος του να δείχνει… μεγαλύτερο, έπρεπε να βουτήξει τη ρίζα ενός φυτού –δε γνωρίζουμε ποιου- σε καλής ποιότητας κρασί για τρεις ημέρες και όποτε το χρειαζόταν να το δένει στο μηρό του, προσθέτει ο συγγραφέας.
Σεξ επί πληρωμή
«Το αγόρι είναι όμορφο» αναγράφεται στο πάνω μέρος αυτής της εικόνας. Οι ομοφυλόφιλοι που εκδίδονταν στην Αθήνα έχαναν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ για όσα δημόσια πρόσωπα υπήρχε η υποψία ότι είχαν τέτοιου είδους επαφές, υπήρχε κατακραυγή. Από την άλλη, γράφει ο J.C. McKeown, ο Αριστοτέλης σημειώνει: «Στην Κρήτη η ομοφυλοφιλία “θεσπίστηκε” προκειμένου να περιοριστούν οι γεννήσεις, λόγω των σεξουαλικών συνευρέσεων με γυναίκες.
Οι γυναίκες ιερόδουλες απλά φορούσαν διαφορετικά σανδάλια και κάποιο διακριτικό στο χιτώνα τους.
Χρησιμοποιούσαν σeξουαλικά βοηθήματα

Σε αγγεία απεικονίζονται γυναίκες να κρατούν φαλλούς, και να τα χρησιμοποιούν παρουσία τους ανδρός τους… (e-radio.gr)