Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Πάολο Κοέλιο: Ζήσε τη ζωή σου με τόση αγάπη στην καρδιά σου ώστε…


«Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας άνθρωπος που  η ψυχή...
ήταν γεμάτη καλοσύνη. Όταν πέθανε, όλοι υπέθεσαν ότι θα πήγαινε κατ ‘ευθείαν στον Ουρανό, τον Παράδεισο, αφού θεώρησαν ότι ο Παράδεισος ήταν η μόνη επιλογή για έναν καλό άνθρωπο σαν κι αυτόν. Ο άνθρωπος δεν ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος αν πήγαινε στον Παράδεισο, και πράγματι εκεί πήγε.
Εκείνο τον καιρό, ο Παράδεισος δεν ήταν καθόλου οργανωμένος και δεν λειτουργούσε στη εντέλεια. Η γραμματεία ήταν ανεπαρκής, και ο άγγελος που τον υποδέχτηκε έριξε μια βιαστική ματιά στην λίστα με τα ονόματα που είχε μπροστά της. Δεν βρήκε το όνομα αυτού του ανθρώπου, οπότε   τον έστειλε κατευθείαν στην Κόλαση.
Και στην κόλαση κανένας δεν ζητάει να ελέγξει την πρόσκλησή σας, επειδή όλοι όσοι εμφανίζονται εκεί προσκαλούνται. Ο άνδρας εισήλθε και έμεινε. Λίγες μέρες αργότερα, ο Εωσφόρος ανέβηκε στις πύλες του Ουρανού για να ζητήσει μια εξήγηση από τον Άγιο Πέτρο.
“Αυτό που κάνατε ήταν απαράδεκτο!” είπε.
Ο Άγιος Πέτρος ρώτησε τον Εωσφόρο γιατί ήταν τόσο θυμωμένος, και ο οργισμένος Εωσφόρος του απάντησε:
“Στείλατε αυτόν τον άνθρωπο κάτω στην Κόλαση, και αυτός με υπονομεύει διαρκώς! Από την αρχή που ήρθε, ενδιαφερόταν για τους άλλους ανθρώπους, τους άκουγε και τους μιλούσε με αγάπη. Η κατάσταση άλλαξε στην Κόλαση. Τώρα όλοι μοιράζονται μεταξύ τους τα συναισθήματά τους, αγκαλιάζονται και ενδιαφέρονται για τον άλλον. Όμως στην Κόλαση δεν πρέπει να είναι έτσι ! Πάρτε τον πίσω στον παράδεισο! “
Γι αυτό:

«Ζήσε τη ζωή σου με τόση αγάπη στην καρδιά σου, ώστε ακόμα και αν σε στείλουν κατά λάθος στην κόλαση, ο ίδιος ο διάβολος να σε επιστρέψει στον Παράδεισο»… (sciencearchives)