Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

«Παπαγάλος πειρατής»… στο γραφείο της Κάλλης


Ένας γκρίζος παπαγάλος ήταν ταξιδευτής μεγάλος…
είχε όμως ένα καημό μεγάλο… Ήθελε να γίνει πειρατής! Όλοι πάνω στο πλοίο ήταν πειρατές, κυρίως όμως ο καημός του ήταν για την αγάπη που είχε για τη μοναδική πειρατίνα του, που ήταν τόσο όμορφη!
Μετά από αρκετή σκέψη βρήκε τη  λύση! Σε κάθε λιμάνι θα ζήταγε τη βοήθεια των πτηνών που θα συναντούσε…
1ο λιμάνι: Ανάμ στην Ινδοκίνα συναντά στο βάθος του δάσους τα πουλιά μαραμπού. Τους είπε τον καημό του που ήθελε να γίνει πειρατής για να είναι ίδιος με τους άλλους του πλοίου και αυτά του έδωσαν τη λύση μέσα σε τρία μερόνυχτα να γίνει πειρατής. Όμως… αντί για πειρατής έγινε άρρωστος πολύ…
2ο λιμάνι:  Στην παγωμένη Ανταρκτική συναντά τους πιγκουίνος και αυτοί με τη σειρά τους, του έδωσαν τη δική τους συμβουλή. Αλλά και πάλι δεν έγινε πειρατής, αλλά ένας παπαγάλος και απέκτησε κι ένα σπασμένο φτερό.
 3ο λιμάνι: Μύκονος, σ’ ένα νησί της Ελλάδας. Εκεί συναντά τον γνωστό πουλί του νησιού, τον πελεκάνο. Κι από αυτόν πήρε τη συμβουλή για το πώς να γίνει πειρατής, αλλά και πάλι παπαγάλος έμεινε με πληγωμένο ράμφος.
Απογοητευμένος και αποτυχημένος έκλαιγε απαρηγόρητος, γιατί κανείς δεν τον βοήθησε να γίνει πειρατής και την πειρατίνα του την αγαπούσε πολύ. Τότε αυτή τον άκουσε και συνέβη κάτι μαγικό…
Θα καταφέρει να γίνει πειρατής; Πως θα κερδίσει την αγάπη της πειρατίνας του;
Το βιβλίο της Ιουλία Κωστοπούλου, «Παπαγάλος πειρατής» σε εικονογράφηση της Πετρούλα Κρίγκου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, μαθαίνει στον μικρό αναγνώστη να εκτιμά και να αγαπά αυτό που είναι και ας διαφέρει από τους άλλους.
Μέσα από την ιστορία του παπαγάλου το παιδί μπορεί να καταλάβει ότι η αγάπη και η εκτίμηση που έχει από τους άλλους κερδίζεται γι’ αυτό που είναι ο καθένας μας και όχι για κάτι που είναι οι άλλοι και θα ήθελε να μοιάσει σ΄ αυτούς. Έτσι το βοηθά να αγαπά και να σέβεται τον εαυτό του ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του.
Η εικόνες της Πετρούλα Κρίγκου έντονες, ζωηρές, παιχνιδιάρικες και με χιούμορ δοσμένες, αγκαλιάζουν αρμονικά το κείμενο καθηλώνοντας το βλέμμα του μικρού αναγνώστη.
Ο «Παπαγάλος πειρατής» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, με μεγάλη φαντασία και όρεξη για περιπέτεια και γνώση στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

by Aylogyros News