Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

«Ένα Χριστουγεννιάτικο όνειρο»… στο γραφείο ης Κάλλης


Τα Χριστούγεννα έρχονται και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος...
τα παιδιά περιμένουν δώρα… Άλλα λίγα και άλλα πολλά…
Έτσι και η μικρή μας φίλη, η ηρωίδα του βιβλίου ζητά, ζητά, πολλά μα πάρα πολλά δώρα.
Κάνει λίστες σε φίλους και συγγενείς και ζητά δώρα… όσο και αν η μαμά της τη μαλώνει και της λέει ότι η συμπεριφορά της αυτή δηλώνει «απληστία»… Αυτή όμως συνεχίζει να ζητά… ένα δωμάτιο γεμάτο δώρα!
Το περίεργο είναι ότι δεν τα ξετυλίγει, τα στοιβάζει και τα αρχειοθετεί… μήπως περιμένει την Πρωτοχρονιά;
Και με το γράμμα του Αϊ Βασίλη; Τι δώρο να ζητά κι από αυτόν; Μήπως είναι υπερβολική και άπληστη;  Ο Αϊ Βασίλης τι ρόλο θα παίξει σ΄ αυτή της την συμπεριφορά; Θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία της;
Το χριστουγεννιάτικο έμμετρο παραμύθι «Ένα Χριστουγεννιάτικο όνειρο» της Λίνας Σωτηροπούλου, σε εικόνες Λίζας Ηλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο βάζει σε σκέψη και προβληματίζει τους μικρούς μας φίλους γι’ αυτές τις μέρες που τους πιάνει απληστία και ζητούν συνέχεια δώρα.
Ή και ακόμα και του γονείς γιατί καμιά φορά κρίνουν τις συμπεριφορές των παιδιών τους χωρίς να γνωρίζουν τις προθέσεις και τον σκοπό τους.
Μια ανατρεπτική ιστορία, όμορφη, γλυκιά και τρυφερή, που έχει όλη τη μαγεία την Χριστουγέννων, κρυμμένη μέσα στις λέξεις, στις παιχνιδιάρικες και έντονες εικόνες και στα συναισθήματα που σου βγάζουν αυτά. 

Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros News