Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

«Το μυστικό της καρυδιάς»… στην προθήκη της αυλής μας!!!

...με τη «φωνή» & την υπογραφή της Μηλέβα & της Λυδίας


Πορεία γεμάτη ανατροπές, ένα τέλος βγαλμένο μέσα...
από την καρδιά, σε ένα ταξίδι που ένωσε τις μοίρες τόσων ανθρώπων. Μια γνωριμία που αποκαλύπτει τα πάντα, ή μήπως όχι; Το μυστικό της καρυδιάς, που εξουσίασε ζωές και χάραξε ανεξίτηλες πληγές, βασικό πιόνι στα παιχνίδια που παίζουν οι δύο ηρωίδες της ιστορίας. Όταν συναντιούνται, η Έλσα και η Τζένη, τίποτα δεν τις προετοιμάζει για τα γεγονότα που θα τις δοκιμάσουν. Θαμμένα μυστικά, έρωτες, επαγγελματικοί αγώνες, ένα σχέδιο φόνου και συνεχείς ανατροπές, συγκροτούν έναν αγώνα ζωής στον οποίο θα παλέψουν μαζί. Ποιος θα είναι ο νικητής;
Μια ιστορία για δυο νέες γυναίκες που γνωρίζονται τυχαία, αλλά τελικά τους ενώνουν πολύ περισσότερα από μερικά προφανή γεγονότα. Μοιράζονται μια κοινή μοίρα που συνδέει τους περισσότερους ανθρώπους του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου, όπου η επιτυχία και η ευτυχία καθορίζονται από συγκεκριμένα κριτήρια και η ευθύνη της αποτυχίας συνήθως βαραίνει το άτομο. Μερικές φορές τα φέρνει έτσι η τύχη ώστε να γίνεται λίγο πιο φανερό πόσο αληθινά είναι τα κριτήρια αυτά και πού μπορεί τελικά να οδηγήσουν.

💫

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς του βιβλίου:

Η Μηλέβα Αναστασιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως νευρολόγος. Έργα της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς (eyelands.gr, diavasame.gr, Π.Ε.Λ.κ.α.) κι έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες και περιοδικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ofi press magazine, The Molotov Cocktail, Infective Ink κ.α.). Έχουν εκδοθεί τα βιβλία της: “Προς το τέλος” από τις εκδόσεις Πανέκτυπον (2013) και “Όμορφες μέρες” από τις εκδόσεις Παράξενες μέρες (2013).

Η Λυδία Ψαραδέλλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση και Οικονομία Επιχειρήσεων, Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ενώ εμπλούτισε τις γνώσεις της παρακολουθώντας μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ανάμεσά τους το Yale University και το Nanyang Technological University of Singapore. Απασχολείται σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Marketing, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας (social media marketing, κείμενα). Ασχολείται με τη λογοτεχνία και διδάσκει δημιουργική γραφή. Άρθρα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες, έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις ενώ έργα της έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις σε διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Έχει έναν γιο.