Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δάκρυα σε ουράνιες θάλασσες


Δακρύζουν τα πλάσματα, στις θάλασσες του Σύμπαντος. Δακρύζει...
και το Σύμπαν. Κρύσταλλοι –οι ιστορίες, τα πάθη, οι εμπειρίες, η Αγωνία, η Ζωή– μέσα στα δάκρυα που τόσο ζουν όσο ζει και το Σύμπαν. Και όταν από το παλιό ένα καινούργιο Σύμπαν γεννηθεί, καινούργια πλάσματα εκεί, καινούργια Κρύσταλλα, μα ο Πόνος ίδιος.
Στα Κρύσταλλα διάβασε ο Ταξιδευτής την ιστορία των Κουρελιών, που προσπάθησαν να αποδράσουν από την Πολιτεία των Ίσκιων – τη χώρα της επιθυμίας, των παθών και των συναισθημάτων. Και ένα βράδυ, η ιστορία αυτή κύλησε μέσα σε τούτο το βιβλίο.
Ο Ταξιδευτής ταξιδεύει ακόμη, μακριά, στο παρελθόν. Προσπαθεί, απ’ τον ανάποδο τον δρόμο, να επιστρέψει στην Πατρίδα του.
Δεν πρόλαβα να του το πω: δίχως Ενδύματα πρέπει να επιστρέψει. Δεν πρόλαβα, διότι κι εγώ το θυμήθηκα τώρα, που διαβάζω την ιστορία μέσα σε τούτο το βιβλίο...

Ο Χρήστος Παπουτσής γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως ιατρός παθολόγος.
Ποιήματά του έχουν ανακοινωθεί στο 45ο διεθνές συνέδριο της Union Mondiale Des Ecrivains Medecins και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστολόγια.

Από την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορούν οι ποιητικές του συλλογές «Μετά το τέλος τ’ ουρανού», 2013 και «Λήθη η αυτοκράτειρα του κόσμου», 2014.