Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Μετά το Black Friday έρχεται η Cyber Monday!!!


Η Black Friday άφησε μάλλον ικανοποιημένους καταναλωτές...
και επιχειρήσεις καθώς δημιουργήθηκαν ουρές μέσα και έξω από τα εμπορικά καταστήματα. Σήμερα όμως έρχεται η Cyber Monday για να «ικανοποιήσει» τους καταναλωτές που έχουν αδυναμία στο να ψωνίζουν μέσω διαδικτύου.
Η Cyber Monday είναι ακόμη μία μέρα κατά την οποία τα καταστήματα προχωρούν σε εκπτώσεις και προσφορές στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες και να αυξήσουν τον τζίρο τους.
Όμως σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να δούμε εικόνες αντίστοιχες με αυτές της Μαύρης Παρασκευής, με ανθρώπους να συνωστίζονται στα εμπορικά καταστήματα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, καθώς πρόκειται για μια ημέρα κατά την οποία οι προσφορές ισχύουν αποκλειστικά για αγορές που θα γίνουν από ηλεκτρονικά καταστήματα.
Η αφετηρία της Cyber Monday είναι κοινή με εκείνην της Black Friday, καθώς αμφότερες έχουν αμερικανικές ρίζες, όμως είναι ένα φαινόμενο αρκετά πιο πρόσφατο, μιας και έκανε πρεμιέρα το 2005. Επίσης, η Cyber Monday γίνεται τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Στα πρότυπα λοιπόν της Cyber Monday, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A., διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Φέτος, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να “βιώσει” την online αγοραστική εμπειρία… (news.gr)