Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

«Χόλιγουντ»


To 1987 κυκλοφόρησε μια ταινία με τίτλο Barfly, το σενάριο...
της οποίας έγραψε ο ίδιος ο Μπουκόβσκι και αφορούσε τη ζωή του alter ego του, του Χένρι Τσινάσκι, τον οποίο υποδύεται στην ταινία ο Μίκι Ρουρκ. Περίπου δυο χρόνια αργότερα, ο συγγραφέας έγραψε το έκτο και τελευταίο του μυθιστόρημα, το Χόλιγουντ, στο οποίο αφηγείται την όλη διαδικασία συγγραφής του συγκεκριμένου σεναρίου.
Διαβάζουμε λοιπόν για τη γνωριμία του με τον Μίκι Ρουρκ και τη Φέι Ντάναγουεϊ (υποδύεται την αλκοολική φιλενάδα του Χένρι), την πολύ φιλική του σχέση με τον σκηνοθέτη, τον Μπάρμπετ Σρέντερ, τα τερτίπια των παραγωγών και τα παρασκήνια των γυρισμάτων.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν το Χόλιγουντ ένα από τα καλύτερά του έργα. Και δεν έχουν άδικο. Πρόκειται για μια λαμπρή σύνοψη του συνόλου του δημιουργικού σύμπαντος του Μπουκόβσκι.
Από το επίμετρο του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη

Οι ιστορίες του βοηθούν τους ανθρώπους να μείνουν ζωντανοί.
Independent

Για να λέμε την αλήθεια, όταν διαβάζεις το κείμενό του, καταλαβαίνεις πόσο δίκιο έχει ο Μπουκόβσκι.
Sean Penn, ηθοποιός


Από τις δεσπόζουσες μορφές της αμερικανικής ποίησης και πεζογραφίας, ο Τσαρλς Μπουκόβσκι γεννήθηκε στο Άντερναχ της Γερμανίας το 1920, αλλά από τα τρία του χρόνια βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είκοσι τεσσάρων χρόνων δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα, και άρχισε να γράφει ποιήματα στα τριάντα πέντε του. Εξέδωσε πάνω από τριάντα βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ ποιήματα και διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες σ' ολόκληρο τον κόσμο. Πέθανε το 1994.