Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Ο Μάκης Ρουσομάνης… στο Polis Art Café (foto & video)


Στο φιλόξενο χώρο του  Polis Art Café παρουσίασε το Σάββατο...
11 Μαρτίου 2017, το νέο του βιβλίο με τίτλο «Απαγορεύεται η είσοδος στο θάνατο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΠΝΟΗ», ο Μάκης Ρουσομάνης… ανάμεσα σε φίλους και πλήθος αναγνωστών του.


Δίπλα του η Αλκυόνη Παπαδάκη, η Αναστασία Καλλιοντζή, η Δέσποινα Μπλαστροπούλου, που συντόνισε την εκδήλωση, αλλά και η εκδότρια Κάκια Ξύδη, όπως και η Μαρία Φουσταλιεράκη. 



Γράφει στο οπισθόφυλλο…

Αθήνα και Σμύρνη. Πόσα κοινά έχουν οι δύο αυτές πόλεις… Γνώριμοι άνθρωποι και μυρωδιές οικείες. Φαγητά, μεζεκλίκια και καφέδες. Στη Σμύρνη τούρκικος και στην Αθήνα ελληνικός. 
Εκείνος ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός μικρού αγοριού. Σαράντα ετών και Τούρκος μουσουλμάνος. Ένας όμορφος Ανατολίτης που η δουλειά του ξεναγού σε ελληνικά γκρουπ τον έκανε ακόμη πιο γοητευτικό στα γυναικεία βλέμματα. Ήταν ο Κενάν.
Εκείνη ήταν παντρεμένη και μάνα. Τριάντα ετών και καρκινοπαθής, Ελληνίδα και χριστιανή ορθόδοξη. Ήταν όμορφη αλλά και άσχημη, αφού είχε αφεθεί στην καθημερινότητα, στην ασθένεια και στη ρουτίνα της ζωής. Ήταν η Θάλεια. 
Πέργαμος Μικράς Ασίας, 160 π.Χ. Η νεαρή κοπέλα περνούσε τον ενός χιλιομέτρου διάδρομο με τους κίονες που οδηγούσε στον χώρο του ιερού υποβασταζόμενη από τη μητέρα της. Δυο σημάδια στον αριστερό μαστό της είδε εκείνο το πρωινό, και πήραν τον δρόμο για το Ασκληπιείο.
Τα πόδια της κόπηκαν καθώς περπατούσαν στο θεραπευτήριο του Ασκληπιού και είδε τη μεγάλη επιγραφή που έγραφε: «Εν ονόματι των θεών απαγορεύεται η είσοδος εις τον Θάνατο»



(video & foto Αποστολόπουλος Γιάννης)


Culturagenda by aylogyros news