Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Απίστευτο κόλπο: Πώς να βρίσκετε πάντα ελεύθερη θέση σε Μετρό και Ηλεκτρικό


Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος με τα μέσα μεταφοράς της Αθήνας...

Όμως η καθημερινότητα στην Αθήνα, όσο και η μετακίνηση στους δρόμους και τα τρένα της, έχει κάνει τους περισσότερους σοφούς κατά κάποιο τρόπο σε θέματα που αφορούν την ευκολότερη και πιο άνετη και πρακτική μεταφορά μας από το ένα μέρος στο άλλο.
Το σενάριο
Δευτέρα μεσημέρι, 3.00 η ώρα, σταθμός Μετρό Συντάγματος, 300 άτομα περιμένουν το Μετρό και εσείς είστε ο υπ’ αριθμόν 301, κουρασμένος, πεινασμένος, με μία μόνο θέληση: Να βρείτε μία ελεύθερη θέση να καθίσετε μέσα σε τόσο κόσμο και να φτάσετε όσο πιο άνετα και χαλαρά γίνεται, στο σπίτι σας!
Η λύση
Προσοχή, η συγκεκριμένη τεχνογνωσία δεν είναι δεδομένη πάνω σε θέματα μετακινήσεων, αλλά αυτό είναι το απόλυτο tip για να πετύχετε τον παραπάνω στόχο.
Ξεχάστε τα κεντρικά βαγόνια του μετρό. Είναι αυτά στα οποία ο περισσότερος κόσμος μπαινοβγαίνει σε κάθε στάση.
Το τελευταίο βαγόνι είναι η λύση των… εξυπνάκηδων, ωστόσο πλέον έχει γίνει πολύ κλισέ, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται σε αυτό το κακόμοιρο βαγόνι, περισσότεροι και από όσους είναι στο κέντρο, μόνο και μόνο επειδή όλοι θεωρούν ότι εκεί θα είναι πιο άνετα από οπουδήποτε αλλού.
Κι όμως, η λύση είναι άλλη: Με στατιστικά στοιχεία που είναι σχεδόν αλάνθαστα, το βαγόνι στο οποίο ακόμα και στις πιο έντονες ώρες αιχμής μπορεί να βρεις ελεύθερη θέση να κάτσεις, είναι το πρώτο βαγόνι του μετρό και συγκεκριμένα στη μεσαία ή την τρίτη πόρτα του!
Όπως είπαμε, οι περισσότεροι πηγαίνουν προς το τέλος και το μπροστά βαγόνι σχεδόν όλοι το αγνοούν επιδεικτικά!

Πάντως, ακόμα και εκεί, η πρώτη πόρτα θα σας φέρει αντιμέτωπους αρκετό κόσμο και πάλι, ωστόσο στη μεσαία πόρτα ο χώρος είναι μεγαλύτερος και επίσης, έχετε δύο εναλλακτικές, είτε στα δεξιά καθίσματα είτε στα αριστερά (16 στο σύνολο) να πετύχετε μία ελεύθερη θέση και να απολαύσετε την «ονειρική» σας διαδρομή στην… «εξωτική» Αθήνα! (fimes.gr)