Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας αλλάζει: Δύο νέοι πεζόδρομοι “γεννιούνται”



Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του εμπορικού τριγώνου...
της Αθήνας, δύο νέοι πεζόδρομοι “γεννιούνται” και “εγκαινιάζονται” το Σάββατο 1η Απριλίου. Πλέον, δίνονται και επίσημα στους πεζούς, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή, ήταν μόνο στα λόγια πεζόδρομοι.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις κάθετες στην Αθηνάς, οδούς Βύσσης και Καϊρη, στην καρδιά του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.  Για τους οδηγούς, που πλέον πρέπει να προσέχουν ακόμα περισσότερο, επισημαίνονται τα εξής:
-Από το ερχόμενο Σάββατο η διέλευση του Εμπορικού Τριγώνου προς την οδό Αθηνάς θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας.
-Η οδός Χρυσοσπηλιωτίσσης από το ύψος της Πραξιτέλους θα είναι κλειστή.
Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων για τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε ένα τρίγωνο πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του Δημόσιου Χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι.

Για όλες αυτές τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις έχουν αρχίσει, μάλιστα, να ενημερώνονται και οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της γύρω περιοχής, οι οποίοι ως επί το πλέιστον βλέπουν με πολύ καλό μάτι τις αλλαγές αυτές… (mononews.gr)