Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

7 διαγωνισμοί για 1.024 θέσεις μονίμων σε υπουργεία και ΔΕΚΟ…


Επτά διαγωνισμούς για την κάλυψη 1.024 θέσεων...
τακτικού προσωπικού ή με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου σε υπουργεία και ΔΕΚΟ επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ και αναμένεται να εκδώσει σταδιακά μέσα στο προσεχές τρίμηνο. Οι νέες προκηρύξεις αφορούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας και Πολιτισμού, καθώς και την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τον ΑΔΜΗΕ. 
Ενα βήμα πριν από την προκήρυξη βρίσκονται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τρεις διαγωνισμοί, τους οποίους αναμένεται να εκδώσει η Ανεξάρτητη Αρχή. 
Ωστόσο, στελέχη του φορέα εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά αντίστοιχα προβλήματα με το ηλεκτρονικό σύστημα της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ με εκείνα που είχαν προκύψει κατά την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στον διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για 1.663 μόνιμους. Αναφέρουν δε ότι οι νέες προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά και με τρόπο που δεν θα διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος.
Στους διαγωνισμούς που θα εκδοθούν πρώτοι περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι:
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Μέσα στον Μάρτιο εκτιμάται η έκδοση του τρίτου «πακέτου» του υπουργείου Δικαιοσύνης με 170 θέσεις Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με την οποία κλείνει ο «κύκλος» των 709 συνολικά προσλήψεων τακτικού προσωπικού. Οι θέσεις θα αφορούν, μεταξύ άλλων, Γραμματείς Δικαστηρίων, καθώς και υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων για την υποστήριξη της διοικητικής λειτουργίας των υπηρεσιών.
Υπηρεσία Ασύλου
Σε 203 ανέρχονται τελικά οι θέσεις που θα καλύψει η Υπηρεσία Ασύλου. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, τα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου και τα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω, ενώ θα επιλεγούν, μεταξύ άλλων, από τις ειδικότητες Διοικητικών Οικονομικών και Λογιστικών ΠΕ και ΤΕ, αντιστοίχως, καθώς και ΔΕ Διοικητικών. 
ΕΥΑΘ
Στην έκδοση του δεύτερου «μέρους» του αιτήματος της ΕΥΑΘ για 70 θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (σ.σ.: υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο η προκήρυξη 5Κ/2016 της Επιχείρησης για 80 θέσεις ΠΕ και ΤΕ) προχωρά άμεσα το ΑΣΕΠ. Οι θέσεις αναμένεται ότι θα αφορούν το τεχνικό κομμάτι λειτουργίας της και θα περιλαμβάνει Καταμετρητές, Οδηγούς, Εργατικό και Τεχνικό προσωπικό. 
Στην τελική ευθεία 
Εξάλλου, στο διάστημα αυτό θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των υπόλοιπων τεσσάρων προκηρύξεων, σε δύο υπουργεία, στην ΕΥΔΑΠ και τον ΑΔΜΗΕ. Ειδικότερα, το ΑΣΕΠ εξετάζει το αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για 137 θέσεις, εκ των οποίων 21 στις διοικητικές υπηρεσίες του και 116 στους Οργανισμούς Λιμένων και σε άλλους φορείς της εποπτείας του, καθώς και εκείνο της ΕΥΔΑΠ για 300 θέσεις αορίστου χρόνου όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Το νέο προσωπικό θα επιλεγεί από τεχνικές και βοηθητικές κυρίως ειδικότητες, μεταξύ των οποίων οι εξής: Εργατών, Οδηγών, Καταμετρητών, Φυλάκων, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Οικονομολόγων, Πολιτικών Μηχανικών και επαγγελματιών Δομικών Έργων. 
«Σειρά» θα πάρει, εξάλλου, και ο διαγωνισμός του υπουργείου Πολιτισμού για 68 Αρχαιολόγους, Αρχιτέκτονες, Φύλακες και Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, στην Κεντρική Υπηρεσία, στο ΤΑΠΑ και στο Μουσείο Ακρόπολης. Ειδικά στο Μουσείο Ακρόπολης κατανέμονται δώδεκα θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ για Διοικητικούς Γραμματείς, Φύλακες και Εξηγητές-Φροντιστές. 
Όσο για το αίτημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ΑΕ, αφορά 76 Μηχανικούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Η/Υ, Προγραμματιστές, Διοικητικοί, Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων, Σταθμών-Υποσταθμών, Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, και ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων. 


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ (ethnos.gr)