Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

«Λέμον πάι»… στην προθήκη της αυλής μας!!!



«Η κυρία µπήκε στο γραφείο µου στις 26 Μαρτίου, ώρα 9:13...
Κάθισε στην πολυθρόνα απέναντί µου, άναψε τσιγάρο, έσκυψε προς το µέρος µου και είπε: Νοµίζω πως κάποιος µε παρακολουθεί».
Σ’ ένα γρήγορο αστυνοµικό µυθιστόρηµα, µε χιούµορ και ανατροπές, ο ιδιωτικός ερευνητής Στάθης Παντελιάς αναλαµβάνει ταυτόχρονα δύο υποθέσεις: από τη µια η µυστηριώδης Φιλίππα Κοροβέση, η πελάτισσα που φοβάται για τη ζωή της, και από την άλλη το αστυνοµικό του δαιµόνιο που τον οδηγεί στην έρευνα για τις περίεργες δολοφονίες τριών µεγιστάνων του πλούτου µε βρόµικο παρελθόν. Οι υποψίες του ιδιόρρυθµου ντετέκτιβ για τη σύνδεση ανάµεσα στις δύο υποθέσεις, άλλοτε τον αποπροσανατολίζουν και άλλοτε τον φέρνουν πιο κοντά στη λύση. Αν δεν υπήρχε τόση αναδουλειά τελευταία, ίσως και να µην αναλάµβανε να εξιχνιάσει όλα αυτά µαζί!
Ο Στάθης Παντελιάς, στην πρώτη του περιπέτεια, µας παρασύρει µε το σκεπτικό του να πιστέψουµε πως ο γρίφος λύθηκε ήδη, κάποιες σελίδες πριν από το τέλος. Μην αφήσετε το βιβλίο, ο ίδιος ξέρει πότε θα πει την τελευταία του λέξη!

Βιογραφικό σημείωμα
Η συγγραφέας του Λέµον Πάι, Κωνσταντίνα Μόσχου, γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε γραφιστικά και σχέδιο. Από νωρίς ασχολήθηκε µε το βιβλίο και τη γραφή, έχοντας στο ενεργητικό της έργα διαφορετικών λογοτεχνικών ειδών (µυθιστορήµατα, διηγήµατα, θεατρικά, ποίηση). Εργάστηκε στον έντυπο καθηµερινό και περιοδικό Τύπο στη διαφήµιση, στη σύνταξη και στην αρχισυνταξία, στη συγγραφή βιβλίων έρευνας για ένθετες εκδόσεις, στην επιµέλεια βιβλίων και στην επικοινωνία. Εκδοθέντα βιβλία της είναι Ο Θησαυρός του Ποσειδώνα,  Η Πόλη της Υδράηρας και Όσο υπάρχει Ανατολή,  επίσης συνεργάστηκε µε την Γ. Παπαλυµπέρη στα µυθιστορήµατα Αγάπησα τον Δολοφόνο µου και Όλα για τη Ζωή  µου. Συµµετείχε στα συλλογικά έργα Ο Τόπος πρόδωσε τον Ένοχο και Θρύλοι του Σύµπαντος IV τόµος.
Στοιχεία επικοινωνίας µε τη συγγραφέα: