Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η Χριστιάνα Μήλα, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!



Υποδεχτήκαμε στην αυλή μας έναν άνθρωπο που πιστεύει...
στην δύναμη των επιλογών, την αγαθή πρόθεση και το μεγαλείο της αγάπης, αυτό που της επιτρέπει να αισιοδοξεί, παρασύροντας κι εμάς σ’ αυτόν, το «δικό» της κόσμο. Τον κόσμο της αλήθειας. Χριστίνα Μήλα, η κυρία με το νούμερο «7» στην καρδιά…

Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια;
Η αθωότητα! Το ξάφνιασμα της πρώτης φοράς! Το να πιστεύω στην μαγεία! Αυτό βέβαια το προσπαθώ ακόμα χι χι !!! αλλά όταν ήμουν παιδί ήταν αβίαστο χωρίς προσπάθεια και είχε περισσότερη χαρά!

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν;
Η Σεχραζάτ!!! η μικρή πριγκίπισσα, που για να γλυτώσει όχι μόνο την δική ζωή της, αλλά και όλων των κοριτσιών που θα επέλεγε ο Σουλτάνος για συζύγους του, με κίνδυνο να θανατωθούν το επόμενο πρωί, χρησιμοποίησε την φαντασία της 1000 και 1 νύχτες και τα άλλαξε όλα!!!

Ο κάθε ήρωας των βιβλίων σας, «προδίδει» μικρά μυστικά του εαυτού σας;
Πιστεύω ότι οι ήρωες, όλων των βιβλίων, αποκαλύπτουν πλευρές και πτυχές όλων μας!

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας;
Την επιμονή μου. Όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου επιμένω μέχρι να το ολοκληρώσω!

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα;
Η υπομονή μου. Αργώ να ‘’παραιτηθώ‘’ από τελειωμένες υποθέσεις…

Την μοίρα, την θεωρείτε γραφιά της ζωής σας;
Η μοίρα ίσως, είναι ένα προσχέδιο, από εκεί και πέρα ο καθένας μας ‘’γράφει‘’ το δικό του σενάριο, με τα δεδομένα που του έχουν δοθεί και στο οποίο εν τέλει πρωταγωνιστεί!

Πως εκδηλώνετε την αγάπη σας;
Με κάθε τρόπο!!! Έτσι που ο άλλος να μην αμφιβάλει ότι τον αγαπώ!!!

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας;
Πιστεύω στην δύναμη των επιλογών, την αγαθή πρόθεση και το μεγαλείο της αγάπης και αυτό μου επιτρέπει να αισιοδοξώ.

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό;
Με την προβολή και προώθηση, του τελευταίου μου βιβλίου, ‘’Σαμσάρα ο κύκλος της μετενσάρκωσης’’ και την Κλινική υπνοθεραπεία.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία ή ποια πιστεύετε ότι είναι συνοδοιπόρος στη ζωή σας;
Μια τρελή τρελή οικογένεια! Λατρεύω τον χαρακτήρα της Πάστα Φλώρα!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;
Το νούμερο 7

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;
Μπορείς και καλύτερα γιατί το Αξίζεις!

Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει;
Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς, να φιμώσει την τέχνη, γιατί η η ίδια η ζωή είναι τέχνη! Ακόμα και σε πολύ δύσκολούς καιρούς οι άνθρωποι ‘’εντέχνως’’ επιβίωσαν! Η εξουσία απλά δείχνει το είδος της, από την στάση που υιοθετεί απέναντι στις τέχνες.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας δυσκολεύεται να αγκαλιάσει το βιβλίο;
Ο Έλληνας ήταν και είναι βιβλιόφιλος. Πιστεύω όμως, ότι τα βιβλία είναι πολύ ακριβά, ιδιαίτερα με τα σημερινά, οικονομικά δεδομένα… 

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή;
Έναν νόμο που θα ανακούφιζε τους γονείς των ΑΜΕΑ. Όχι μόνο με οικονομική στήριξη αλλά και με την εκπαίδευση αυτών των παιδιών, την τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας και περιβάλλοντα ασφαλή, ώστε να μπορούν κάποια στιγμή, να επιβιώνουν αξιοπρεπώς και μόνα τους.
  
Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε;
Πεταλούδα! Να πετώ ελεύθερη! Ανάλαφρη! Έστω και για μια μέρα! 

Πιστεύετε στα όνειρα;
Πιστεύω ότι η πρώτη ύλη για την ζωή είναι τα όνειρα! Μπορούμε να ζήσουμε μόνο ότι μπορούμε να ονειρευτούμε!!! Επίσης σαν ψυχοθεραπεύτρια ξέρω ότι τα όνειρα είναι μία ακόμη γλώσσα! Η μυστική γλώσσα του υποσυνειδήτου! Το υποσυνείδητό, μας φανερώνει τις πιο κρυφές μας επιθυμίες, μέσω των ονείρων μας!!!

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;
Να διαβάσει πολλά βιβλία !!!



Η Μήλα Χριστιάνα Κλινική Υπνοθεραπεύτρια- Ψυχοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη από το General Hypnotherapy Standards Council.
Το 1999 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο για την Αναδοχή παιδιών που πραγματοποιήθηκε  στο Angouleme της Γαλλίας και εισηγήθηκε ομιλία με θέμα « Η αυτογνωσία και η αναδοχή στην Ελλάδα». Και το 1996  στα Αισχύλεια του Δήμου Ελευσίνας, εισηγήθηκε ομιλία με θέμα «Αυτογνωσία και Ενότητα».
Από το 1982 έως το 1985 δημοσιεύονται άρθρα της στο περιοδικό "By Athens" της Νοτίου Αφρικής.
Το 1995  εκδίδεται η πρώτη ποιητική της συλλογή «Σε χρόνο Παρακείμενο» από τις εκδόσεις Μαυρίδης, ενώ την επόμενη χρονιά εκδίδεται το προσωπικό της οδοιπορικό  «Λογισμοί από την άλλη μου ζωή» το οποίο ακουμπά πολλούς αναγνώστες αλλά  και διεγείρει συζητήσεις και  συνεντεύξεις για την ψυχολογία της θρησκείας και πολλά ακόμη.
Ακολουθούν τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα κανάλια Ant 1 ,Star και Μακεδονία TV  με κυριότερα θέματα την Ψυχολογία της Θρησκείας, την Αυτογνωσία, την Εναλλακτική Σκέψη και άλλα πνευματικά ζητήματα.
Από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο ως Κλινική ψυχοθεραπεύτρια Υπνοθεραπεύτρια  σε ατομικές συνεδρίες και  συντονίζει σεμινάρια και ομάδες  αυτογνωσίας -πνευματικής εξέλιξης.
 Το 2008 Ίδρυσε μαζί με την κόρη της Άννα Σολωμού την Σχολή Αυτογνωσίας στον Αγ. Δημήτριο  όπου λειτουργεί και μέχρι σήμερα.
 Το 2018 εκδίδει το βιβλίο «Σαμσάρα ο κύκλος της μετενσάρκωσης» από τις εκδόσεις  Ισόρροπον, του  ομίλου Σμυρνιωτάκη «ΝΙΚΗ εκδοτική».

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)