Σύμφωνα με έρευνα του Harvard Health,
υπάρχουν...
πολλά νόστιμα, υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να προσθέσετε στην υπάρχουσα
διατροφή σας για να εξισορροπήσετε τις ανθυγιεινές τροφές που λαμβάνετε
καθημερινά. Φάτε από τα παρακάτω, όσο πιο συχνά γίνεται...
1. Σολωμός: Αυτό το
λιπαρό ψάρι είναι μια μεγάλη πηγή υγιεινών πρωτεϊνών, λιπαρών οξέων ωμέγα-3 και
βιταμίνης D που κάνει γερά τα οστά σας. "Στόχος είναι να το τρώτε
τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
2. Λαχανάκια
Βρυξελλών: Αυτά
τα θρεπτικά λαχανικά "προσφέρουν μια μεγάλη ομάδα βιταμινών,
συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, της βιταμίνης C, της βιταμίνης Κ, του
καλίου και του φολικού οξέος".
3. Βατόμουρα: Αυτά τα
μούρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, και φυτικές ίνες.
4. Ξηροί
καρποί: Τα
άσπρα αμύγδαλα, τα καρύδια και ακόμη και τα φιστίκια είναι ένα σνακ που
παρέχουν μια «έγχυση υγιών λιπαρών, πρωτεϊνών και βιταμίνης Ε».
5. Απλό
γιαούρτι: Για
μια καλή δόση προβιοτικών, αλλά και γεμάτα πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο,
βιταμίνη Β12 και βασικά λιπαρά οξέα! (e-radio.gr)