Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Οικογενειακό Κάρμα. Ο λόγος που επιλέξατε την οικογένειά σας…


Της Αγγελικής Κρητικού


Οικογένεια… Μας πυροδοτεί πολλά και αποτελεί συχνά...
τον σπουδαιότερο δάσκαλο στη ζωή μας. Ως ενεργειακές υπάρξεις, αρκετή από την ενέργεια που βλέπουμε στους γονείς μας ζει και μέσα μας.
Αυτή η ενέργεια μπορεί μερικές φορές να είναι τόσο δυνατή ώστε να προκαλεί παρόμοια μοτίβα ή θέματα ζωής. Εάν συνειδητοποιείτε ότι ακολουθείτε τα ίδια βήματα με κάποιον από τους γονείς σας, ή ακόμα και από τους παππούδες σας, αυτό συμβαίνει λόγω της παρόμοιας ενέργειας που μοιράζεστε.
Εσείς επιλέξατε την Οικογένεια σας
Η ψυχή σας επέλεξε την οικογένειά σας επειδή ήξερε ότι η ενέργεια που επρόκειτο να λάβει από αυτήν την οικογένειά ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί. Γιατί είναι σημαντικό για την ψυχή σας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί;
Η ύπαρξη του Σύμπαντος βασίζεται στην επέκταση, και καθώς ωριμάζετε επεκτείνεστε. Χωρίς την ανάπτυξη της ψυχής το Σύμπαν δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Είναι ο σπουδαίος ενεργειακός κύκλος της ζωής. Καθώς εξελισσόμαστε, επεκτείνεται η ύπαρξη μας και το ίδιο συμβαίνει με το Σύμπαν.
Μερικές φορές αντλούμε ενέργεια από την οικογένειά μας επειδή η ψυχή μας είναι εδώ για να λάβει αυτή την ενέργεια και να την εξελίξει. Ίσως να έχετε πάρει τις νοοτροπίες, τις δεξιότητες, τα ταλέντα και την αντοχή της οικογένειάς σας για να τα αξιοποιήσετε και να ξεκινήσετε ένα νέο έργο ή να βοηθήσετε να ολοκληρωθεί ένα παλιό. Αυτό είναι κάτι που παρατηρείται πολύ συχνά στις οικογένειες, και αν δώσετε προσοχή, μπορεί να το δείτε και στη δική σας.
Είναι η ενέργεια που έχει μεταφερθεί και έχει δοθεί μέσα από τις γενεές. Όλοι το έχουμε αυτό και όλοι έχουμε ενέργεια από την οικογένειά μας που κληρονομήσαμε και με την οποία λειτουργούμε. Δεν κληρονομούμε μόνο το DNA, κληρονομούμε επίσης και την ενέργεια.
Εάν υπάρχουν φαινομενικά αρνητικά οικογενειακά μοτίβα, η ψυχή σας ίσως να είναι αυτή που έχει έρθει για να σπάσει αυτόν τον φαύλο κύκλο. Η ψυχή σας ίσως να έχει έρθει για να θεραπεύσει και να τερματίσει τα αυτό-περιοριζόμενα οικογενειακά πρότυπα τα οποία πιθανότατα υπήρχαν για αιώνες.
Συχνά τα βαθιά ζητήματα που υπάρχουν σε μια οικογένεια συνεχίζονται ενεργειακά μέχρι κάποιος να κάνει την υπέρβαση και να τα ξεπεράσει αλλάζοντας αυτήν την ενέργεια σε κάτι νέο και συναρπαστικό. Πιστεύω ότι αυτό συμβολικά φαίνεται και στο φύλο των παιδιών.
Μερικές φορές ίσως να είναι δύσκολο να κατανοήσετε γιατί επιλέξατε την οικογένεια που έχετε. Εάν αισθάνεστε έτσι, ίσως δεν κοιτάτε αρκετά βαθιά.
Γιατί επιλέξατε την οικογένειά σας
Πολλές φορές είναι δύσκολο να βλέπετε τα μέλη της οικογένειάς σας να ενεργούν ή να κάνουν πράγματα με τα οποία διαφωνείτε ή δεν σας αρέσουν, αλλά όταν κοιτάζετε πέρα από την εξωτερική εικόνα και πιο συνειδητά στην εσωτερική εικόνα, τι διαπιστώνετε;
Είναι συχνά η ενέργεια που κρατά την ιδέα και την απάντηση εδώ, όχι τα εξωτερικά γεγονότα. Παρόλο που τα εξωτερικά γεγονότα χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να βιωθούν, μπορείτε να αντιληφθείτε ουσιαστικά για το τι συμβαίνει πραγματικά όταν τελικά κοιτάξετε πέρα από όλα αυτά.
Μια περίπτωση είναι αυτή της Μαρίας (μη αληθές όνομα για λόγους δεοντολογίας) της οποίας η μητέρας της δεν είναι ιδιαίτερα τρυφερή και υποστηρικτική. Η Μαρία περιγράφει ότι μεγάλωσε νιώθοντας μια ζωή αποσυνδεδεμένη από τη μητέρα της και με την αίσθηση ότι η μητέρα της δεν νοιαζόταν πραγματικά για εκείνην. Ένιωθε ότι η μητέρα της τη ζήλευε με τον τρόπο της καθώς ήταν η μόνη κοπέλα στην άμεση οικογένεια.
Αυτό την έκανε να έχει μια πολύ τεταμένη σχέση όχι μόνο με τη μητέρα της, αλλά με ολόκληρη την οικογένειά της. Όντας η μόνη άλλη θηλυκή ενέργεια στην οικογένεια, αισθανόταν μόνη και αποκομμένη.
Όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από την πατρική στέγη τότε μόνο βίωσε την αφύπνιση της όπου συνειδητοποίησε την αληθινή φύση της μητέρας της και τον λόγο που την είχε επιλέξει ως μητέρα. Φυσικά, αυτή ήταν μια συνειδητοποίηση που διήρκεσε αρκετό καιρό και προκάλεσε πόνο, αλλά έφερε επίσης και σημαντική ίαση.
Η θεραπεία αυτής της σημαντικής σχέσης στη ζωή της Μαρίας έφερε αποδοχή και κατανόηση για τη μητέρα της. Αυτό ήταν που τη βοήθησε ουσιαστικά για να προχωρήσει στη ζωή της και να ανακαλύψει τον σκοπό και το κάλεσμα της.
Παρόλο που η μητέρα της Μαρίας δεν έλαβε ουσιαστικά ποτέ μέρος στη θεραπευτική διαδικασία, η Μαρία ήταν σε θέση να κάνει την υπέρβαση της σε αυτήν τη σχέση και να την θεραπεύσει σε ενεργειακό επίπεδο. Η ενεργειακή θεραπεία έφερε περισσότερη ζεστασιά και κατανόηση μεταξύ των δύο, έστω και αν η θεραπεία προήλθε μόνο από τη μία πλευρά.
Η θεραπεία με τα μέλη της οικογένειας μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή πολλές φορές δεν επιθυμούν ή δεν είναι έτοιμα να συμμετάσχουν. Ωστόσο, η περίπτωση της Μαρίας είναι ένα καλό παράδειγμα για να δείξουμε ότι δεν χρειάζεστε πραγματικά τη φυσική συμμετοχή τους. Η Μαρία κατάφερε να θεραπεύσει και να βελτιώσει τη σχέση με τη μητέρα της μόνο μέσω της δικής της προσωπικής ενεργειακής θεραπείας.
Υπάρχει τώρα ειρήνη και γαλήνη μεταξύ τους. Η Μαρία βρέθηκε εκεί για να ολοκληρώσει τον κύκλο για όλες τις γυναίκες της οικογένειας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, όχι μόνο για την ίδια και τη μητέρα της.  Αυτό  μας δείχνει πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η ενεργειακή θεραπεία. Αλλά χρειάζεται εργασία και χρόνος.
Η θεραπεία και η υπέρβαση των οικογενειακών κύκλων και μοτίβων είναι τεράστια και σημαντική εργασία.
Ενώ το θεραπευτικό ταξίδι του καθενός είναι διαφορετικό, είναι σημαντικό να παρατηρείτε τα μέλη της οικογένειας σας για το ποιοι πραγματικά είναι. Όταν μπορέσετε να ξεδιπλώσετε τα στρώματα και να ξεπεράσετε τον πόνο του παρελθόντος τότε και μόνο τότε θα καταφέρετε να δείτε την αληθινή τους ψυχή.
Η ενέργεια που περιέχει η ψυχή τους αποτελεί και δικό σας μέρος, έτσι αυτό που βλέπετε στα μέλη της οικογένειάς σας υπάρχει επίσης και σε σας. Όταν μπορέσετε να δείτε το φως που λάμπει μέσα, όταν μπορέσετε να εστιάσετε στην αγάπη πίσω από όλα, τότε θα νιώσετε τη μετάβαση στην αποδοχή και τη συνειδητότητα σας να ανυψώνεται σε νέα φωτεινά επίπεδα… (omorfizoi.gr)