Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

«Ο Αστέρης Και Ο Βίδας Στην Ονειροχώρα»… στο γραφείο της Κάλλης



Ο Αστέρης και ο Βίδας κατοικούν σε διαφορετικούς πλανήτες...
και δεν μοιάζουν καθόλου, μα καθόλου μεταξύ τους, αλλά τους ενώνουν η ελπίδα και η τόλμη. Είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, για να γίνει καθαρό το περιβάλλον, στο οποίο ζουν.

Άραγε, θα τα καταφέρουν;

Θα μπορέσει η Ονειροχώρα να απαλλαγεί από τα σκουπίδια;

Το παραμύθι, «Ο Αστέρης και ο Βίδας στην Ονειροχώρα» της Ελευθερίας Λαφτσίδη, σε εικονογράφηση της Δήμητρας Πέππα, που κυκλοφορεί από εκδόσεις Λυκόφως, απευθύνετε σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.

 Κυρίαρχο στοιχείο του παραμυθιού, η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος. Η προσέγγιση και ο τρόπος που είναι δοσμένα μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή για την προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων, στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία.

Οι ερωτήσεις κατανόησης και οι ερωτήσεις ανάπτυξης περιβαλλοντικών θαμάτων,  στο τέλος του βιβλίου, βοηθούν γονείς ή εκπαιδευτικούς στην εύκολη προσέγγιση του θέματος. 

Είναι ένα κίνητρο στο να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά, αλλά ακόμα και τους ίδιους τους τους εαυτούς για τέτοια ζητήματα.

Επίσης περιλαμβάνει και ιστόγραμμα διαθεματικών δραστηριοτήτων με θέμα την «ανακύκλωση». Δραστηριότητες  για τη γλώσσα, την ανάγνωση, τη γραφή, την παιδική λογοτεχνία, τα μαθηματικά, τη δημιουργία και έκφραση, τη μουσική, τη φυσική αγωγή, τη θεατρική αγωγή, τις φυσικές επιστήμες, την πληροφορική και πιθανές επισκέψεις.

Μια όμορφη, τρυφερή ιστορία για την ανακύκλωση που μπορεί να αποτελέσει  εγχειρίδιο στα χέρια του εκπαιδευτικού, μια που είναι εμπλουτισμένο με δράσεις και προτάσεις από τη συγγραφέα.

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros news