Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ηλεκτρονικές δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων…



Την αυτοματοποίηση όλων των διαδικασιών και των συναλλαγών...
που απαιτούνται για τον υπολογισμό και την είσπραξη των φόρων θέτει ως βασικό στόχο για την τριετία 2018-2020 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω του νέου Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσεων που εκπόνησε φέτος και ανακοίνωσε πρόσφατα.
Όπως προκύπτει από τα όσα αναφέρονται στο πλήρες κείμενο του Επιχειρησιακού Σχεδίου, εντός του 2018 προγραμματίζεται από την ΑΑΔΕ η λειτουργία νέων διαδικτυακών εφαρμογών μέσω των οποίων θα καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων, δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Επιπλέον σύμφωνα με τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο εντός της τριετίας 2018-2020:
Οι διαδικασίες λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου θα αυτοματοποιηθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε οι κατασχέσεις σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία να ενεργοποιούνται αυτόματα κάθε φορά που οι φορολογικές οφειλές των φυσικών και νομικών προσώπων θα καθίστανται ληξιπρόθεσμες.
Τα δελτία αποστολής και τα τιμολόγια πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών θα εκδίδονται και θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη Φορολογική Διοίκηση από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες τη στιγμή της πραγματοποίησης των συναλλαγών.
Πηγή Πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος, newspepper.gr