Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Κλιματιστικά αυτοκινήτων: Ποιες αρρώστιες μπορούν να προκαλέσουν. Προσοχή…



Τα κλιματιστικά των αυτοκινήτων μπορεί να μετατραπούν...
σε φωλιές επικίνδυνων για την υγεία βακτηρίων.
Αυτό προειδοποιούν οι ερευνητές, οι οποίοι προτρέπουν τους οδηγούς να φροντίζουν για τον επιμελή καθαρισμό των κλιματιστικών των αυτοκινήτων, ειδικά τώρα που, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, τα κλιματιστικά των αυτοκινήτων θα δουλεύουν στο φουλ.
Βακτήρια που συνδέονται με τη μηνιγγίτιδα, τις λοιμώξεις του ουροποιητικού και τη σηπτική αρθρίτιδα είναι μεταξύ των πολλών που έχουν εντοπιστεί στα φίλτρα των κλιματιστικών αυτοκινήτων.
Επιχρίσματα που λήφθηκαν από 15 τέτοια φίλτρα στη Βρετανία και στάλθηκαν για ανάλυση στα εργαστήρια του London Metropolitan University διαπιστώθηκε ότι διέθεταν πληθώρα μικροοργανισμών, με πιο κοινό τον Bacillus licheniformis, βακτήριο που σχετίζεται με το χώμα και τα πουλιά.
Οκτώ από τα 15 φίλτρα ήταν θετικά σε αυτόν τον μικροοργανισμό που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις στην υγεία. Δεύτερος πιο συχνός ήταν ο bacillus subtilis και ο σκέτος bacillus.
Ο πρώτος συναντάται συνήθως στο γαστρεντερικό σύστημα των ανθρώπων και κάποιων άλλων θηλαστικών και έχει καταγραφεί περίπτωση που έχει προκαλέσει σηψαιμία σε ασθενή με λευχαιμία.
Αντίθετα, ο bacillus είναι πιο επικίνδυνος και σχετίζεται με μια σειρά από λοιμώξεις, όπως η μηνιγγίτιδα, τα αποστήματα και η σηψαιμία.
«Μερικά από τα βακτήρια που εντοπίστηκαν συνδέονται με ζώα, το γαστρεντερικό σύστημα των ανθρώπων και μερικές λοιμώξεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη σε ανθρώπους, ειδικά σε όσους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό» επισημαίνει ο δρ Paul Matewele, λέκτορας με ειδίκευση τη μικροβιολογία στο London Metropolitan… (gossiplife.gr)