Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

«Ήρθε» το συλλεκτικό κέρμα των 2 ευρώ που κοστίζει μέχρι και 29€…



Νέο συλλεκτικό κέρμα των 2 ευρώ κυκλοφόρησε...
στην χώρα μας. Το κέρμα αυτό μπαίνει δυναμικά στην «μάχη» κατά του καρκίνου του μαστού.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ για το νέο κέρμα η υπεύθυνη του Coins Club, Ντορίτ Μεγήρ Εσδρά «φέτος το 2017 με αφορμή την 25η επέτειο της Ροζ Κορδέλας, παγκόσμιου συμβόλου της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού. Το Γαλλικό Νομισματοκοπείο αποφάσισε να στηρίξει τη μάχη κατά του καρκίνου με την κυκλοφορία ενός κέρματος των 2 ευρώ, διανέμοντάς το σε όλη την Ευρώπη.
Το Coins Club Greece ως αποκλειστικός διανομέας του Γαλλικού Νομισματοκοπείου στην Ελλάδα, ξεκινά κατά αποκλειστικότητα τη διάθεση των επίσημων αναμνηστικών νομισμάτων των 2 ευρώ με θέμα τη μάχη του καρκίνου του μαστού. Η κίνηση αυτή μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, όχι μόνο ως λάτρεις των νομισμάτων, αλλά γιατί μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στο ‘Άλμα Ζωής’, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού».
Το σχέδιο τής μπροστινής όψης απεικονίζει το μπούστο μιας γυναίκας που το στήθος της προστατεύεται από το χέρι της και τη ροζ κορδέλα, συμβολίζοντας τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Η επιγραφή που περιβάλλει το σχέδιο είναι «25η επέτειος της ροζ κορδέλας» ενώ αναγράφονται οι ημερομηνίες 1992-2017 και RF (Γαλλική Δημοκρατία).
Η πίσω όψη του κέρματος είναι η τυποποιημένη παράσταση του νομίσματος των 2€, κοινό σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Η ονομαστική αξία «2€» απεικονίζεται μπροστά από τον χάρτη της Ευρώπης.
«Απεικονίζοντας το χέρι μιας γυναίκας να κρατά τη Ροζ Κορδέλα πάνω στο στήθος της, το κέρμα αποτυπώνει με δύναμη και ευαισθησία τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού αποτελώντας ένα μοναδικό δώρο σθένους, αφύπνισης και ελπίδας για κάθε γυναίκα. Το νόμισμα διατίθεται σε δύο τύπους, αναμνηστικό BU, έγχρωμο σε blister ή proof.
Υπάρχουν τρεις τιμές για τα συλλεκτικά 2 ευρώ. Η μια είναι για το απλό κέρμα των 2 ευρώ που βρίσκεται στην κάψουλα και έχει την τιμή των 5,95 ευρώ, το επιχρωματισμένο 2ευρω κοστίζει 25 ευρώ. Και η τρίτη τιμή για το proof, το οποίο δημιουργήθηκε από μια ειδική διαδικασία παραγωγής χειροποίητης μήτρας, είναι 29 ευρώ. Με αυτήν την πρωτοβουλία του Coins Club θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κίνηση που να ευαισθητοποιεί τον κόσμο. Πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτό. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα» τονίζει η κ. Εσδρά και εκφράζει την αισιοδοξία της να ανταποκριθεί ο κόσμος «διότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που δεν έχει να κάνει με το φύλο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού, να γίνει συνείδηση σε όλους.
Γι’ αυτό και έρχεται το νόμισμα που είναι ένα αντικείμενο που μπαίνει στα σπίτια όλων μας έτσι κι αλλιώς, είτε γιατί με αυτό κάνουμε τις συναλλαγές μας, είτε γιατί έχουμε αναμνήσεις από ταξίδια που έχουμε κάνει και κρατήσει τα νομίσματα της χώρας. Το νόμισμα συμμετέχει στη ζωή των ανθρώπων από τότε που ουσιαστικά δημιουργήθηκε το πρώτο νόμισμα στην Αίγινα. Στην εμπορική του ζωή, στην κοινωνική του ζωή, στην ιστορία, είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας». Η διάθεση θα γίνεται με τρεις τρόπους, μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας στο site www.coinsclub.gr, τηλεφωνικά στο 210 9969 888 ή με email στο Sales@coinsclub.gr
Πηγή newsit.gr, gossipgreece.eu)