Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πως να ξεχωρίσεις τον τσιγκούνη στη ταβέρνα…



Γνώριμη φιγούρα σε μια παρέα. Πάντα όταν βγαίνει...
μεγάλη παρέα για φαγητό, θα υπάρχει στη σύνθεσή της, και ένας που τα χρήματα στη τσέπη του, βγαίνουν δυσκολότερα.
Όχι επειδή δεν τα έχει, προφανώς και σε όλους έχουν υπάρξει στιγμές που δεν έχουμε ούτε ευρώ στο πορτοφόλι, αλλά επειδή δεν νιώθει καλά όταν ξοδεύει, ενώ μπορεί να το αποφύγει. Ο γνωστός σε όλους μας τσιγκούνης.
Δείτε σημάδια που θα σε κάνουν να προβλέψεις, ποιος θα δυσκολευτεί περισσότερο, όταν θα έρθει ο λογαριασμός:
Ποτέ δεν έχει μικρά χαρτονομίσματα ή κέρματα.
"Έχω μόνο 50ευρο". Το ΑΤΜ του δεν βγάζει ποτέ 20ευρα, οι περιπτεράδες δεν του χαλάνε ποτέ λεφτά, ενώ είναι τόσο large, που τα κέρματα που παίρνει για ρέστα, τα δίνει για αγαθοεργίες. Και άλλες χίλιες δικαιολογίες, αρκεί να μη χρειαστεί να χαλάσει το 50ευρό του. Έχω φίλο που έσπασε το ρεκόρ, και βγήκε 4 φορές με το ίδιο 50ευρο και δεν πλήρωσε σε καμία από τις εξόδους του.
Πάντα έχει φάει πριν συναντηθείτε.
Εναλλακτική δικαιολογία, "κάτι με πείραξε από το πρωί και το στομάχι μου είναι χάλια". Εσύ θα τον συμπονέσεις, και έτσι παρότι οι τηγανητές πατάτες αναστέναξαν στη στοματική του κοιλότητα, δεν θα τον βάλεις να πληρώσει, την ώρα του λογαριασμού.
Θα απαξιώσει το μενού από το πρώτο δευτερόλεπτο.
"Εδώ έπαθε δηλητηρίαση ο κολλητός μου". Κλασική ατάκα τσιγκούνη, που θα βγάλει σκάρτο, ότι έχει πάνω από 4 ευρώ τη μερίδα. Και έτσι καταλήγεις να τρως το ψωμί που έφεραν στην αρχή. Εντελώς τυχαία, το γλυκάκι που φέρνουν για κέρασμα, είναι πάντα πεντανόστιμο, και το καταβροχθίζει, πριν πιάσεις το πιρούνι.
Δεν θα πιει γιατί μέθυσε χθες...
Όταν θα έρθει ο λογαριασμός θα ζητήσει να εξαιρεθεί από το αλκοόλ, καθώς όπως ανέφερε πριν κάτσει καν, χθες ήπιε πάρα πολύ και σήμερα δεν θέλει ούτε να μυρίσει αλκοόλ… (e-radio.gr)