Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

«ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ»: Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, για τον Μάριο…



Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου τη Δευτέρα...
του Αγίου Πνεύματος, στις 28-5-2018, στο Δ. Στάδιο Πύργου, μεταξύ επίλεκτων διεθνών ποδοσφαιριστών και επίλεκτων ερασιτεχνών του νομού μας.
Ποιοι ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία; Οι υπηρέτες μιας ιδέας…
Η ιδέα αυτή έχει όνομα, «ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ».
Και όπως έχει ήδη αναγραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι μια ιδέα με παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Εκφράζει πολλούς και δεν ανήκει σε κανέναν.
Ο μεγάλος και πασίγνωστος Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ είχε πει κάποτε πως «τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της».
Η ιδέα «ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ» γεννήθηκε τον Απρίλιο του έτους 2015.
Στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου διεξήχθη φιλανθρωπικός αγώνας μεταξύ ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Ηλείας και παλαιμάχων Πανηλειακού.
Τα έσοδα του αγώνα δόθηκαν στον μικρό Χρήστο που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Το εγχείρημα στέφθηκε από επιτυχία. Η ανταπόκριση του κόσμου της Ηλείας ήταν μεγάλη, όχι μόνο στο οικονομικό σκέλος αλλά και στην παρουσία του στο γήπεδο.
3 χρόνια μετά, εν έτη 2018, η ιδέα αυτή καλείται να δείξει το δρόμο. Καλείται να ενεργοποιήσει για μία ακόμα φορά την τοπική κοινωνία. Η ζωή εξάλλου δεν είναι δίκαιη με όλα τα παιδιά.
Μάριος Φωτόπουλος. 15 χρονών. Ζει μόνιμα στη Ζαχάρω.
Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.
Το ύψος του τον έκανε γρήγορα να αφοσιωθεί στο μπάσκετ.
Εδώ και κάποιους μήνες όμως δίνει έναν μεγάλο αγώνα εκτός γηπέδων. Πάσχει από καρκίνο στο πόδι. Θα υποβληθεί σε λίγες μέρες σε επέμβαση στην Αθήνα.
Τα έξοδα πολλά και αξεπέραστα για τους οικείους του.
Η διεξαγωγή ενός φιλανθρωπικού αγώνα μόνο εύκολη διαδικασία δεν είναι. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ήδη βοηθούν και έχουν δεσμευθεί ότι θα βοηθήσουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι προς τιμήν τους έχουν ζητήσει να μην προβληθούν.
Είναι όμως υποχρέωσή μας να αναφερθούμε σε κάποιους συγκεκριμένους αρωγούς του εγχειρήματος, που χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσαμε να οραματιζόμαστε μία πετυχημένη χείρα βοηθείας, όπως εμείς την εννοούμε, στον μικρό Μάριο.
Η Μητρόπολη Ηλείας λοιπόν και προσωπικά ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, αφού ενημερώθηκε, εξασφάλισε ήδη με κόστος της Μητρόπολης την παρουσία του Μάριου σε μισθωμένη οικία στην Αθήνα, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.
Επίσης, ο Δήμος Πύργου έδωσε κατευθείαν την έγκρισή του για την τέλεση βραδινού αγώνα στο Δ. Στάδιο Πύργου Χαράλαμπος Βιλαέτης.
Τέλος, αρωγός αυτής της προσπάθειας είναι και ο Ηλείος Γιώργος Καραγκούνης. Οι επαφές του Γιώργου υπήρξαν καθοριστικές για να εξασφαλιστεί η παρουσία πασίγνωστων Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν πολλά χρόνια στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου.
Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι στις 28-5-2018, στις 8μμ, θα διεξαχθεί φιλανθρωπικός αγώνας στο Δ. Στάδιο Πύργου, μεταξύ επίλεκτων διεθνών ποδοσφαιριστών και επίλεκτων ερασιτεχνών του νομού μας.
Ήδη από σήμερα διατίθενται τα εισιτήρια του αγώνα, με τιμή 1 ευρώ το καθένα και έχουν εκδοθεί 10.000 εισιτήρια.
Επειδή η κοινωνία της Ηλείας έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες τολμούμε να προβλέψουμε ότι τα εισιτήρια θα εξαντληθούν.
Καλούμε τους Ηλείους να δώσουν το παρόν στο γήπεδο το βράδυ της 28ης Μαΐου, για να θαυμάσουν τον Γιώργο Καραγκούνη και τους υπόλοιπους διεθνείς ποδοσφαιριστές, αλλά και για να δώσουμε το σωστό μήνυμα: «Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι».
Και κυρίως για να βοηθήσουμε τον μικρό Μάριο να δώσει πάλι έναν τίμιο αγώνα όχι στα δωμάτια των νοσοκομείων αλλά μέσα στα γήπεδα, εκεί που πρέπει να βρίσκονται όλα τα παιδιά. Σας ευχαριστούμε.

Την επιστολή υπογράφουν τα Μέλη της ομάδας "ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ" και ο εκπρόσωπός τους, δικηγόρος κος Νίκος Παναγόπουλος