Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Με «Το πέταγμα της μέλισσας»… στο Cafe - Πολυχώρος «Αίτιον» (φωτορεπορτάζ)



Ο Σύλλογος Λόγου, Μουσικής & Τέχνης «Λίνος»...
διοργάνωσε μια εκδήλωση το πρωινό της προηγούμενης Κυριακής, για να παρουσιάσει «Το πέταγμα της μέλισσας» της αξιόλογης και βραβευμένης  συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων, Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρρησία σε εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά.


Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στο Cafe - Πολυχώρος «Αίτιον» λοιπόν, βρέθηκε και ο Aylogyros news για να γνωρίσει καλύτερα τη «Μέλια». Μια σκανταλιάρα μέλισσα, αρκετά τολμηρή, που αποφάσισε να το σκάσει από την κυψέλη της.


Ένα τρυφερό παραμύθι, με ζωντανές εικόνες, που βοηθά τα παιδιά να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της καλοσύνης και να διασκεδάσουν με απρόσμενες περιπέτειες.


Η κυρία Μαρίνα Προμπονά καθηγήτρια φιλολογίας και ποιήτρια, μας παρουσίασε την συγγραφική πορεία της Ιωάννας, με έναν ποιητικό και γλαφυρό λόγο.



Δυο πανέμορφες ταλαντούχες & τσαχπίνες πιανίστριες, η Γεωργία και η Εμμανουέλλα - Άννα, μας ταξίδεψαν με τις όμορφες μελωδίες τους, ενώ ο επίσης ταλαντούχος Χριστόφορος με το βιολί του, μας μετέφερε σε όμορφα ανθισμένα λιβάδια που πετούν οι μελισσούλες και τέλος ο Αλέξανδρος, έδωσε και αυτός το στίγμα του, παίζοντας πιάνο.


Η συγγραφέας διάβαζε αποσπάσματα από το παραμύθι και τέλος η παιδαγωγός - εμψυχώτρια Κέλλυ Κωνσταντινάκου, έπαιξε μαζί με τα παιδιά που παρευρίσκονταν στην παρουσίαση παιχνίδια με τους ήρωες του παραμυθιού «Το πέταγμα της μέλισσας».


Μια παραμυθένια, γλυκιά ιστορία για τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ και το ΜΕΛΙ, γεμάτη ζουζουνίσματα και βόλτες στην εξοχή

Καλλιόπη Γραμμένου
by aylogyros news