Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

«Οι εραστές της σοκολάτας»… έρχονται να μας φανερώσουν τις ιδιαίτερες πτυχές της ζωής τους


Η γλυκύτατη κυρία Λέλα, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου...
της Θεσσαλονίκης, ο ιδιόρρυθμος σύντροφός της, ο Τάκης, τρεις ανύπαντρες κομμώτριες, πελάτισσες του μαγαζιού, και τρεις πανέμορφοι νεαροί άντρες.
Ζιγκολό! Οι εραστές της σοκολάτας!
Σχέσεις συνήθειας, συμφέροντος, εξάρτησης, σχέσεις ανθρώπινες, προσπαθούν να ισορροπήσουν πάνω στο τεντωμένο σχοινί των συμβάσεων!
Σε ένα μαγαζί –που απαγορεύονται οι απαγορεύσεις– οι πρωταγωνιστές και οι δευτεραγωνιστές του μυθιστορήματος αυτού δείχνουν να υφαίνουν με μαεστρία τις ιδιαίτερες πτυχές τής κρυφής ζωής τους. Χαίρονται άραγε με τις επιλογές τους;
Στις συχνές συναντήσεις τους στο κομμωτήριο της Λέλας προσπαθούν ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο και αιρετικό τρόπο να επουλώσει παλιές και νέες πληγές και να λυτρώσει, ίσως, τις κουρασμένες συνειδήσεις.
Αποκαλύπτουν άραγε στο τέλος τα τραύματά τους ο ένας στον άλλον;
Έχουν δικαίωμα στην αγάπη; Στη χαρά; Σε μια νέα αρχή;

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος
Άρτεμις Ευθυμιάδου
Σύλβια Ιακώβου
Μάγδα Ιωαννίδου
Βιργινία Καλλιδοπούλου
Στέργιος Μαρούλης
Δέσποινα Μπακαλούδη
Αγγελική Παπακωνσταντίνου
Αρσινόη Πασχαλίδου
Μιχάλης Σκολιανός
Συνταγές σοκολάτας:
Χριστίνα Καλαμπόκη
Μετά το «Μη μου λες το γιατί» έρχονται «Οι εραστές της σοκολάτας» για να μας συγκινήσουν με τις εξομολογήσεις τους, να μας προβληματίσουν με τις ιδέες τους, να μας διασκεδάσουν με τη φιλοσοφία της ζωής τους και να μας «διδάξουν» πως αν υπάρχει θέληση για ουσιαστική συνεργασία, σκληρή δουλειά, γόνιμη επιμονή και προσπάθεια για επεξεργασία του ταλέντου μας τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θαυμαστά.
Οι τέσσερις από τους συγγραφείς παλιοί γνώριμοι από το συλλογικό μυθιστόρημα Μη μου λες το γιατί. Η Άρτεμις Ευθυμιάδου, η δικηγόρος Μάγδα Ιωαννίδου, η πανεπιστημιακός Βιργινία Καλλιδοπούλου και η φαρμακοποιός Αρσινόη Πασχαλίδου.
Οι άλλοι πέντε νέοι «συνεργάτες στη γραφή». Η Σύλβια Ιακώβου, ο διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ ουρολόγος Στέργιος Μαρούλης, η τραπεζικός υπάλληλος Δέσποινα Μπακαλούδη, η επίκουρος καθηγήτρια Αγγελική Παπακωνσταντίνου και ο νομικός - διδάκτωρ στην Κοινωνιολογία του Δικαίου Μιχάλης Σκολιανός.
ΤΙΜΗ:13,78 Ε *ΣΕΛΙΔΕΣ: 416
*ISBN: 978-618-81699-3-7
Δείτε: https://www.dodonipublications.gr/product/10808/oi-erastes-tis-sokolatas.html