Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Η ιστορία των glam rooms, των δωματίων που απαγορεύονται οι άντρες…


Ίσως κάποιες κυρίες να γνωρίζετε τον όρο glam room, ο οποίος...
ήρθε στο προσκήνιο ξανά, μετά από την ανακοίνωση της δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου στο Λευκό Οίκο για χάρη της νέας πρώτης κυρίας, Melania Trump.
Στην ουσία, πρόκειται για ένα boudoir, δηλαδή ένα χώρο όπου μια κυρία καλλωπίζεται, αλλά δεν βάφεται απλά ή χτενίζει τα μαλλιά της!
Αυτό σημαίνει ότι εκεί μέσα κάνει μάσκες προσώπου, βάφει τα νύχια της, κάνει αποτριχώσεις, κάνει καθαρισμούς προσώπου και όλα τα σχετικά.
Δεν μπαίνει ο καθένας σε αυτά τα δωμάτια... Οι άντρες πάντα κρατούσαν μια απόσταση από το ναό της ομορφιάς των γυναικών.
Τα glam rooms έχουν ιστορία αιώνων, δεν πρόκειται για μια νέα μόδα των σταρ. Την αρχή φαίνεται ότι έκανε η Κλεοπάτρα, για την οποία όλοι ξέρουν πόσο λάτρευε να προσέχει την εικόνα της. Έτσι λοιπόν, δε γινόταν να μην έχει ένα δωμάτιο αφιερωμένο στην ομορφιά της, όπου σίγουρα περνούσε πάρα πολλές ώρες της ημέρας.
Έπειτα, άλλη μια γαλαζοαίματη που ήταν γνωστή για το πόσο κοκέτα ήταν, η Μαρία Αντουανέτα, διατηρούσε μέσα στο Παλάτι των Βερσαλιών το boudoir της, με όλα τα καλλυντικά και τις πανάκριβες κολόνιες της. Έκτοτε όλοι οι διάσημοι και πλούσιοι άνθρωποι έχουν ένα χώρο μέσα στα πολυτελή τους οικήματα, αποκλειστικά για την περιποίηση της εμφάνισης τους.

Ειδικότερα οι κυρίες του Χόλιγουντ έχουν δείξει ανά καιρούς την αδυναμία τους στα glam rooms. Από την Elisabeth Taylor και τη Joan Crowford, μέχρι τις αδερφές Kardashian, τα δωμάτια αυτά κλέβουν τις εντυπώσεις όταν οι εικόνες τους βγαίνουν δημόσια και όχι άδικα… (e-radio.gr)