Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (παιδικό)


Νέες ιστορίες, νέα αφηγήματα…



Νώντας ο τυφλοπόντικας   
Υπάρχει ένα τρωκτικό, ξαδερφάκι με τα ποντίκια και τους αρουραίους, που μοιάζει με μασκοφόρο και δεν είναι άλλο από τον Νώντα τον Τυφλοπόντικα. Ο Νώντας κατοικεί μαζί με άλλα ζωάκια στο λαχανόκηπο και είναι ο πιο τυχερός από όλους αφού βγαίνει νύχτα από τη φωλιά του και βρίσκει λιχουδιές όπως φράουλες και μήλα. Εμπόδιο στις νυχτερινές, γευστικές εξορμήσεις του Νώντα, στέκεται ο Μάνος ο Νάνος που δηλώνει πως όλα τα φρούτα του λαχανόκηπου είναι δικά του! Έτσι, λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος της χειμέριας νάρκης ο Νώντας έψαχνε μάταια να βρει κάτι να φάει αλλά δεν έβρισκε τίποτα…και πεινούσε πολύ, πάρα πολύ!
Μια μέρα ο Νώντας συνάντησε στο λαχανόκηπο τον Σκίουρο που έψαχνε να βρει τα καρύδια του και μαζί αποφασίζουν να κάνουν κάτι για την πείνα τους αλλά και να δώσουν ένα καλό μάθημα στον Μάνο τον Νάνο!
Άλλη μια τρυφερή ιστορία στη σειρά «Τα Ζουζουνάκια», η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που λατρεύουν  τα ζωάκια! Μέσα από τις  ιστορίες των βιβλίων τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν φίλους και να ζουν αρμονικά με όλους.
Κείμενο & Εικονογράφηση: Antoon Krings
Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
Σειρά: Τα Ζουζουνάκια  
Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Σελίδες: 32
Σχήμα: 19Χ19 
Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-653-5
Τιμή: 6,50 €




Το βρήκα!
Η μεγάλη εφεύρεση
«Θα το δεις, Μέρφι, θα έρθει μια μέρα που η εφεύρεσή μου θα αλλάξει τον κόσμο!
Θα φωνάξω, τότε δυνατά: ΤΟ ΒΡΗΚΑ!»
Αυτό δηλώνει ο εφευρέτης Μάξιμος Φλου στον σκύλο του Μέρφι και παρόλο που διαθέτει αξιοθαύμαστο πάθος και αφοσίωση, προς το παρόν, το έργο του έχει αποφέρει μερικές όχι και τόσο χρήσιμες εφευρέσεις, όπως έναν κόφτη για κολοκυθάκια που περιστρεφόταν με τιράντες παντελονιού και ένα ποτήρι που γέμιζε μόνο μέχρι τη μέση.
Μεγάλη φιλοδοξία του Μάξιμου Φλου παραμένει να δημιουργήσει τη μηχανή που βρίσκει ό,τι έχει χαθεί! Φιλοδοξία, αλλά και καημός, αφού ο ήρωας του βιβλίου είναι μονίμως αφηρημένος και περνά ώρες ατελείωτες μέσα σε ένα σπίτι όπου επικρατεί χάος! Μια μέρα που ο Μάξιμος Φλου βρίσκεται, ως συνήθως, κλεισμένος στη σοφίτα τελείως απροσδόκητα αρχίζει να αναφωνεί αλλεπάλληλα «ΤΟ ΒΡΗΚΑ!». Ο σκύλος Μέρφι προσπαθεί εναγωνίως να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα της σοφίτας προκειμένου να διαπιστώσει τι είναι αυτό που επιτέλους βρήκε ο ιδιοκτήτης του αλλά η απάντηση θα εκπλήξει και τους δύο!
Το βιβλίο ΤΟ ΒΡΗΚΑ! Η μεγάλη εφεύρεση του βραβευμένου συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου, αποτελεί μια αστεία ιστορία που έχει σκοπό να μάθει στους μικρούς αναγνώστες (και να θυμίσει στους μεγάλους) πως συχνά αυτό που ψάχνουμε με πάθος το έχουμε ήδη βρει και πως ο χρόνος είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να χάνουμε! Την ιστορία «ντύνει» ευφάνταστα και πολυεπίπεδα η βραβευμένη εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά.
Το βρήκα!
Η μεγάλη εφεύρεση
  ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 32
 Σχήμα: 21Χ29
Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-672-6
 Τιμή: 11,99 €



Στάσου στο μπόι σου
Ένα διασκεδαστικό παιδικό βιβλίο για τις διαφορές, τη διαφορετικότητα,
την ελευθερία των επιλογών και τον σεβασμό στα ζώα!
Το βιβλίο «Στάσου στο μπόι σου» έχει πρωταγωνίστριες δύο γειτόνισσες: την κυρία Ψηλή, που είναι πολύ ψηλή και λεπτή και την κυρία Κοντή, που είναι πολύ κοντή και στρουμπουλή. Αλλά η εμφάνιση δεν είναι το μόνο στοιχείο που τις διαφοροποιεί. Για να είμαστε ακριβείς, η κυρία Ψηλή με την κυρία Κοντή δεν έχουν τίποτα κοινό!
Η κυρία Ψηλή όταν μπαίνει στη θάλασσα με το ριγέ μαγιό της θυμίζει φάρο σε ξερονήσι και όταν κολυμπά η κυρία Κοντή φορώντας το καρό μαγιό της θυμίζει σημαδούρα που από το κακό της είχε κοκκινίσει! Κι όταν κάνει ζέστη η κυρία Ψηλή πίνει λεμονάδα ενώ η κυρία Κοντή προτιμά τη βυσσινάδα. Ακόμα και στα κατοικίδια έχουν διαφορετικές προτιμήσεις αφού η κυρία Ψηλή έχει μια γάτα χνουδωτή και η κυρία Κοντή έχει ένα σκύλο μαλλιαρό. Σαν το σκύλο με τη γάτα κι αυτές παρόλο που τις αυλές τους χωρίζει ένας πράσινος φράχτης με το ζόρι ανταλλάσσουν μια ‘’Καλημέρα’’ όταν συναντιούνται στο δρόμο, που και αυτή κόβεται μαχαίρι όταν η γάτα της κυρίας Ψηλής τρυπώνει στην αυλή της κυρίας Κοντής με αποτέλεσμα να την κυνηγήσει με μανία ο Ζορό, ο σκύλος ο μαλλιαρός.
Τι θα γίνει όμως όταν η κυρία Ψηλή και η κυρία Κοντή βρεθούν στο τσίρκο; Μήπως η κοινή αγάπη για τα ζώα και η ανάγκη τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους είναι ικανή να σβήσει οποιαδήποτε διαφορά;
Η Σοφία Τσιάμη μέσα από ένα ανατρεπτικό, γραμμένο σε ρίμα κείμενο κατορθώνει να προβάλλει ένα πολύ ουσιαστικό ερώτημα: «Μήπως τελικά είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν;»
Η εικονογράφος Σάντρα Ελευθερίου εκτός από τις υπέροχες φιγούρες που σχεδίασε για την κυρία Ψηλή και την κυρία Κοντή πλαισιώνει την ιστορία με πολλά και ζωηρά χρώματα και με ένα ύφος που παντρεύει μοναδικά το κλασικό -πλούσιο σε γραφικά στοιχεία- στυλ με τις λιτές γραμμές.
Στάσου στο μπόι σου
ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΑΜΗ
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 32
 Σχήμα: 21Χ29
Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-648-1

 Τιμή: 11,99 €