Τρίτη 30 Μαΐου 2017

«Σκλάβος της Ελευθερίας» στο γραφείο του Παύλου


Τι είναι πιο σπουδαίο τελικά; Η αγάπη της ελευθερίας
ή η ελευθερία της αγάπης;
Ένα ερώτημα που εύστοχα τοποθετεί ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, καλώντας τον «υποψήφιο» αναγνώστη… να απαντήσει!

Να δώσει μια απάντηση μεστή και συγκροτημένη, όπως εκείνη που δίνει ο Παντελής Τρακίδης μέσα από τις σελίδες του, σελίδες γεμάτες με ζωντανή γραφή, με ψυχικά σκιρτήματα, με παιχνίδια της ζωής, με ανθρώπους καθημερινούς και μια μοίρα, να ρίχνει και να ξαναρίχνει τα χαρτιά της, πάνω σ’ αυτό που λέμε τυχαίο…

«Τι σημασία έχουν τα ονόματα…»
Μια ερώτηση μέσα από το βιβλίο, μια αφορμή για να καταλάβει αυτός που διαβάζει το βιβλίο ότι τα πρόσωπα και οι καταστάσεις σε τούτη τη ζωή, είναι τυχαία χαρτιά του πεπρωμένου… αλλά κατάληξη των πεπραγμένων ή όσων ακόμα προσδοκάμε!

Ο συγγραφέας προσεγγίζει τη ζωή με ένα «άλλο» μάτι, αναγκάζοντάς την να του πει λόγια, που δύσκολα θα σου τα έλεγε κάποιος, όσο και αν κάποιοι θέλουν να πιστεύουν πως όλα είναι επαναλαμβανόμενες διηγήσεις ή ψυχασθενικά κουσούρια.

Έχοντας ως συνοδοιπόρους του την ελευθερία και την αγάπη, ταξιδεύει στον κόσμο της ψυχής των ηρώων και πριν ακόμα εκείνοι καταλάβουν ότι είναι εκεί, με ένα «μαγικό» τρόπο τους αποσπά τα μυστηριώδη μυστικά και σου τα προσφέρει, ως ένδειξη σεβασμού.

Σεβασμού, γιατί ο συγγραφέας σε θέλει συνταξιδιώτη και όχι σκλάβο του… σ’ αυτό το  βιβλίο που σου προσφέρει.

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος
www.aylogyros news.gr