Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Eurovision: Στον πρώτο ημιτελικό Ελλάδα και Κύπρος


Σε απευθείας σύνδεση με το Κίεβο της Ουκρανίας...
η ΕΡΤ θα μεταδώσει τους δύο ημιτελικούς του 62ου διαγωνισμού της Eurovision, την Τρίτη 9 Μαΐου και την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 22:00, καθώς και τον τελικό, το Σάββατο 13 Μαΐου, επίσης στις 22:00.
Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη δέκατη θέση του πρώτου ημιτελικού, με την Demy και το τραγούδι «This is love», σε σύνθεση - παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των Romy Papadea και John Ballard. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη χορογραφία της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Η Κύπρος, με τον Hovig και το τραγούδι «Gravity», σε σύνθεση και στίχους Thomas G:Son, θα εμφανιστεί στην 15η θέση.
Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr
Στον σχολιασμό και την παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού, θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τη βραδιά του τελικού, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που έχει συμμετάσχει τρεις χρονιές στον διαγωνισμό της Eurovision, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.
Στους δύο ημιτελικούς, θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία,Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και της διοργανώτριας χώρας (Ουκρανία), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό.
Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς
1ος ημιτελικός, Τρίτη 9 Μαΐου
Σουηδία
Γεωργία
Αυστραλία
Αλβανία
Βέλγιο
Μαυροβούνιο
Φινλανδία
Αζερμπαϊτζάν
Πορτογαλία
Ελλάδα
Πολωνία
Μολδαβία
Ισλανδία
Τσεχική Δημοκρατία
Κύπρος
Αρμενία
Σλοβενία
Λετονία
2ος ημιτελικός, Πέμπτη 11 Μαΐου
Σερβία
Αυστρία
ΠΓΔΜ
Μάλτα
Ρουμανία
Ολλανδία
Ουγγαρία
Δανία
Ιρλανδία
Σαν Μαρίνο
Κροατία
Νορβηγία
Ελβετία
Λευκορωσία
Βουλγαρία
Λιθουανία
Εσθονία
Ισραήλ

(naftemporiki.gr)