Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Ο Μικρός Ήρως επιστρέφει με πέντε νέες ιστορίες...


Το βιβλίο «Ο Μικρός Ήρως - Η Ακρόπολη κινδυνεύει...
(εκδόσεις Μικρός Ήρως) αποτελείται από πέντε καινούργιες αυτοτελείς ιστορίες του Μικρού Ήρωα από τα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης, με τους ίδιους πρωταγωνιστές τον Γιώργο Θαλάσση, την Κατερίνα και τον Σπίθα.
Πέρα από την ομώνυμη ιστορία, το βιβλίο περιέχει άλλες τέσσερις περιπέτειες: Το Μυστικό του Κόνδορα, Ποιος είναι ο Θαλής;, Ο Ήρωας του Νερέτβα και Οι Τρεις Λόγχες.
Στις σπονδυλωτές αυτές ιστορίες, ο Μικρός Ήρως θα αποτρέψει εγκλήματα με τον παράτολμο, τρόπο του που έχει γράψει ιστορία.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν σε ειδικό signing event οι δημιουργοί του, ο συγγραφέας Γιώργος Βλάχος και ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης, καθώς και ο βιβλιοκριτικός Πάνος Τουρλής.
Ένα βιβλίο - αφιέρωμα στον ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ των 798 τευχών και τον συγγραφέα του, τον Στέλιο Ανεμοδουρά (1917 - 2000), με αφορμή την εφετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.
Στις δεκαετίες του ’50 και ’60, το παιδικό περιοδικό – ανάγνωσμα Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ  κατάφερε να κυριαρχήσει και να παραμείνει έως σήμερα εμβληματικό σημείο αναφοράς από τους πρώτους αναγνώστες του, καθώς αφηγούνταν τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για τη Λευτεριά στην Κατοχή και την Αντίσταση, μέσα από τις ηρωικές περιπέτειες μιας ομάδας παιδιών.

Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου στις 8:00 το βράδυ στη Λέσχη Φίλων Κόμικς (Ιερά Οδός 14, Αθήνα), στα πλαίσια του μήνα ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ.