Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις Παπαδόπουλος


Τυχεροί οι μικροί μας φίλοι, μιας και τα βιβλία γι’ αυτούς συνέχεια πληθαίνουν…



ΤΟ ΒΡΗΚΑ! Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ
Θα το δεις, Μέρφι, θα έρθει μια μέρα που η εφεύρεσή μου θα αλλάξει τον κόσμο!
Θα φωνάξω, τότε δυνατά: ΤΟ ΒΡΗΚΑ!»
Αυτό δηλώνει ο εφευρέτης Μάξιμος Φλου στον σκύλο του Μέρφι και παρόλο που διαθέτει αξιοθαύμαστο πάθος και αφοσίωση, προς το παρόν, το έργο του έχει αποφέρει μερικές όχι και τόσο χρήσιμες εφευρέσεις, όπως έναν κόφτη για κολοκυθάκια που περιστρεφόταν με τιράντες παντελονιού και ένα ποτήρι που γέμιζε μόνο μέχρι τη μέση.
Μεγάλη φιλοδοξία του Μάξιμου Φλου παραμένει να δημιουργήσει τη μηχανή που βρίσκει ό,τι έχει χαθεί! Φιλοδοξία, αλλά και καημός, αφού ο ήρωας του βιβλίου είναι μονίμως αφηρημένος και περνά ώρες ατελείωτες μέσα σε ένα σπίτι όπου επικρατεί χάος! Μια μέρα που ο Μάξιμος Φλου βρίσκεται, ως συνήθως, κλεισμένος στη σοφίτα τελείως απροσδόκητα αρχίζει να αναφωνεί αλλεπάλληλα «ΤΟ ΒΡΗΚΑ!». Ο σκύλος Μέρφι προσπαθεί εναγωνίως να ανοίξει την κλειδωμένη πόρτα της σοφίτας προκειμένου να διαπιστώσει τι είναι αυτό που επιτέλους βρήκε ο ιδιοκτήτης του αλλά η απάντηση θα εκπλήξει και τους δύο!
Το βιβλίο ΤΟ ΒΡΗΚΑ! Η μεγάλη εφεύρεση του βραβευμένου συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου, αποτελεί μια αστεία ιστορία που έχει σκοπό να μάθει στους μικρούς αναγνώστες (και να θυμίσει στους μεγάλους) πως συχνά αυτό που ψάχνουμε με πάθος το έχουμε ήδη βρει και πως ο χρόνος είναι το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να χάνουμε! Την ιστορία «ντύνει» ευφάνταστα και πολυεπίπεδα η βραβευμένη εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά.
Το βρήκα!
Η μεγάλη εφεύρεση 
Θοδωρής Παπαϊωάννου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ ετών
Σελίδες: 32
 Σχήμα: 21Χ29
 Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-672-6
 Τιμή: 11,99



H ΑΓΕΛΑΔΑ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Έξι ευφάνταστες ιστορίες με ήρωες ζώα και ανθρώπους που όλο και κάτι διδάσκονται και με τη σειρά τους διδάσκουν τους μικρούς αναγνώστες
Η πρώτη ιστορία είναι το οικολογικό παραμύθι «Η Αγελάδα Βουνό» στο οποίο πρωταγωνιστεί μια αγελάδα που άρχισε να μεγαλώνει τόσο πολύ ώστε να αποκτήσει ένα τεράστιο δάσος, καλλιέργειες και ζώα που βοσκούσαν στην επιφάνεια της. Ο μόνος που ήξερε καλά την ιστορία της αγελάδας ήταν ένας χωρικός που κανείς δεν τον πίστευε όταν έλεγε πως η γη είναι ζωντανή!
Σε μια άλλη ιστορία συναντούμε ένα γάιδαρο που ήθελε τόσο πολύ να είναι χαρούμενα τα παιδιά ώστε με έναν τρόπο μαγικό κατόρθωσε να τα χωρέσει όλα πάνω στη σέλα του και έτσι έγινε ο γάιδαρος λεωφορείο που πήγαινε τα παιδιά στην παραλία.
Το πιο απρόσμενο γύρισμα της τύχης είχε ένας αγρότης που ήταν πολύ καλοσυνάτος αλλά δυστυχώς είχε παντρευτεί μια στριμμένη γυναίκα. Μια μέρα η γυναίκα του έπεσε σε ένα πηγάδι, σκύβοντας ο αγρότης να τη βρει, βλέπει έναν βάτραχο. Ο βάτραχος καμιά διάθεση δεν είχε να βοηθήσει τον αγρότη να βγάλει από το πηγάδι μια γυναίκα τόσο κακιά αλλά εντυπωσιάστηκε τόσο από την καλοσύνη του αγρότη που αποφάσισε να του κάνει ένα άλλο, πολύ μεγαλύτερο καλό!
Τυχερός στάθηκε – αλλά μόνο στην αρχή – και ένας κόκορας που βρήκε καταφύγιο σε μια βάρκα στην προσπάθεια του να ξεφύγει από έναν αετό. Στην ίδια βάρκα ήταν κρυμμένος και ένας ποντικός που θεώρησε πως ο κόκορας ήταν ο καπετάνιος και πίστεψε αμέσως πως θα τον πήγαινε στη χώρα του «ό,τι θέλεις». Με το ίδιο κόλπο ο κόκορας κατόρθωσε να ξεγελάσει και άλλα ζώα, ώσπου μια μέρα βρήκε τον μάστορά του…
Σε μια εποχή που όλοι ψηφίζουν για κάτι γιατί να μη μπορεί να γίνει και μια ψηφοφορία ανάμεσα σε λύκους για το αν πρέπει να φάνε ένα πρόβατο ή όχι; Γιατί στην πέμπτη ιστορία του βιβλίου, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Τι γίνεται όμως όταν μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σπεύδουν να επέμβουν οι δημοσιογράφοι, τα τσοπανόσκυλα, οι προβατοαρχηγοί και ο βοσκός; Τελικά, εξουσία έχει πάντα ο πιο ισχυρός;
Στην τελευταία ιστορία πρωταγωνίστρια είναι η Σοφία, το μεγαλύτερο παιδί μιας αγροτικής και φτωχής οικογένειας. Το πρωινό πριν πάει η κυρα-Μαρία για δουλειά στα χωράφια αφήνει τη Σοφία υπεύθυνη όχι μόνο για τα μικρότερα αδέρφια της, αλλά και για την κότα με τα κλωσόπουλα. Μόνο που η Σοφία είχε το μυαλό της στα παιχνίδια και παρά τη πονηριά που σκαρφίστηκε προκειμένου να μην απομακρυνθεί η κότα με τα κλωσόπουλα, το γεράκι κατόρθωσε να τα αρπάξει! Συμφορά! Απαρηγόρητη η Σοφία αποφασίζει να ανοίξει το βάζο με το γλυκό που δεν έκανε κανείς να φάει…
Η αγελάδα βουνό
και άλλες ιστορίες  
Σταματούλα Τσιαντή
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Σειρά: Αστείες Ιστορίες
Σελίδες: 48
 Σχήμα: 17Χ24
 Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-620-7
 Τιμή: 9,99 €


9 ΤΡΕΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Αυτοτελείς, τρελούτσικες και παράξενες ιστορίες που σίγουρα θα προκαλέσουν το γέλιο σε όποιον τις διαβάσει από μια διάσημη συγγραφέα που έχει υπάρξει 3 φορές υποψήφια για το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Hans Christian Andersen.
Σε αυτές συναντούμε μια γυναίκα που ήθελε να γράψει ένα πολύ έξυπνο βιβλίο και κατέληξε να κατακτήσει ένα παράξενο ρεκόρ, μαθαίνουμε για τη μυστήρια εφεύρεση της περιμενομηχανής που φέρνει απρόσμενα αποτελέσματα στον κάτοχό της και γνωρίζουμε τη σούπερ νοικοκυρά.
Στη συνέχεια, διαβάζουμε για τον πατέρα που ήθελε να αποδείξει στον γιο του πως δεν υπήρχε λόγος να φοβάται αλλά μήπως ο ίδιος δεν είναι τόσο τολμηρός όσο νομίζει; Βέβαια, και στην άλλη ιστορία με τον σπουδαίο αθλητή που πήγε διακοπές στη θάλασσα, καταλαβαίνουμε πως συχνά δεν είναι και τόσο εύκολο να κάνουμε του κεφαλιού μας!
Στην έκτη ιστορία μας συστήνεται ο άνθρωπος που πίστευε εύκολα τα μηνύματα που πρόβαλλαν οι διαφημίσεις και στην έβδομη τη γυναίκα που λειτουργούσε πάντα βάσει προγράμματος και δεν παρέκκλινε από αυτό ακόμα και αν εμφανιζόταν κάτι…απρόβλεπτο!
Στις δύο τελευταίες ιστορίες ένας φαλακρός κουρέας βλέπει κυριολεκτικά την επιχείρηση του να «ανθίζει» ξανά χάρη στην ιδέα της γυναίκας του και το μονίμως υπάκουο παιδί συνειδητοποιεί ποιο είναι το πάθημα της τυφλής υπακοής.
Την αλληγορία, το χιούμορ και τα ηθικά διδάγματα των 9 τρελών ιστοριών αποτυπώνει με λόγο η μεταφράστρια Ηώ Αμανάκη και με τη χρωματιστή, ρετρό ύφους εικονογράφησή του ο Μιχάλης Καζάζης.
Ένα βιβλίο…για να διασκεδάσουν άφοβα μικροί και μεγάλοι αναγνώστες!
9 τρελές ιστορίες  
Ursula Wölfel
Εικονογράφηση: Μιχάλης Καζάζης 
Σειρά: Αστείες Ιστορίες
Σελίδες: 48
 Σχήμα: 17Χ24
 Σκληρό εξώφυλλο
ΙSBN: 978-960-569-671-9
 Τιμή: 9,99 €


Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΕΡΙΚΑΣ
Αυτό το βιβλίο είναι  η ιστορία ενός κοριτσιού που απέκτησε έναν ελέφαντα ή ενός ελέφαντα που απέκτησε ένα κορίτσι!
Mόνο που το παιδικό μυθιστόρημα «Ο ελέφαντας της Έρικας» που έγραψε η πρωτοεμφανιζόμενη και μόλις 23 ετών, Sylvia Bishop, είναι κάτι περισσότερο από μια γλυκιά ιστορία φιλίας ανάμεσα σε ένα δεκάχρονο κορίτσι και έναν…ελέφαντα! Όλα ξεκινούν όταν το πρωινό των γενεθλίων της, η Έρικα βρίσκει στο κατώφλι του σπιτιού της έναν πολύ μπερδεμένο ελέφαντα! Παρόλο που είναι ένα κορίτσι με ένα ιδιαίτερα πρακτικό μυαλό, ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπη με διάφορες δυσκολίες όπως πού θα βρει τα χρήματα για να αγοράσει τα 150 κιλά λάχανου που απαιτούνται για τη διατροφή του και πώς θα μπορέσει να τον προστατεύσει από όσους θέλουν να τον πάρουν μακριά της, και ειδικά από τον ιδιοκτήτη του ζωολογικού κήπου!
Εκτός από την ανατρεπτική περιπέτεια που θα βιώσει, η Έρικα θα κληθεί να απαντήσει και σε μερικά πολύ σημαντικά ερωτήματα όπως πού στηριζόμαστε όταν σχηματίζουμε την άποψή μας για έναν άλλον άνθρωπο και ποιοι είναι τελικά πιο περίπλοκοι οι άνθρωποι ή τα ζώα; Η απάντηση σε κάθε νέα απορία που γεννάται στην Έρικα από τότε που ξεκίνησε η παράξενη φιλία της με τον ελέφαντα, θα αποτελέσει και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής για εκείνη (αλλά και για τους νεαρούς αναγνώστες της ιστορίας της).
Την υπέροχη περιπέτεια της Έρικας και του ελέφαντα, που μετέφρασε στα ελληνικά η βραβευμένη συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη, εμπλουτίζει με αστεία και παραστατικά σκίτσα ο εικονογράφος Ashley King. Η έκδοση περιλαμβάνει και σημαντικές πληροφορίες για τους ελέφαντες για να τους γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά. 
Ο ελέφαντας της Έρικας 
Sylvia  Bishop
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εικονογράφηση: Ashley King
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 8+ ετών
Σελίδες: 176
Σχήμα: 14,5Χ20,5
ΙSBN: 978-960-569-110-3

 Τιμή: 9,99 €