Κυριακή 7 Μαΐου 2017

«Τέσσερις εποχές» στο γραφείο του Παύλου


Ένας ύμνος για τη δημιουργία, μια συγγραφική κατάθεση ψυχής…

Η Άνα Ζάχαρη ομολογουμένως έχει γράψει ένα βιβλίο, παίζοντας με τις λέξεις παρομοιάζοντας μια οικογένειας σαν τις τέσσερις εποχές… γεμάτη αισθήματα και πραγματικές σκηνές δράσης, δίχως να μπει στον πειρασμό της υπερβολής και της όποιας υπεροψίας των ηρώων.
Μια κοινωνία πλημμυρισμένη από κάθε μορφή σχέσης, μας καθηλώνει με τις αγωνίες της για το αύριο, για την ελπίδα και την υλοποίηση του ονείρου, με την Άνα να μη διστάζει να καταθέτει τα όσα «δικά» της φανερώνουν κομμάτια του εαυτού της.
Ο αναγνώστης σε αυτό το βιβλίο θα συναντήσει έναν πλούσιο λόγο γραφής, με άφθονες σκηνές ελληνικής κουλτούρας και γνήσιων στοιχείων ανθρωπιάς, συνάμα με μια αφηγηματική ροή που εντυπωσιάζει…
Οι ενότητες που χρησιμοποιεί επίσης στη γραφή της, επιτρέπει στον αναγνώστη να κάνει τις όποιες αναδρομές στο χθες, μα και τον βοηθά να αισθανθεί πιο έντονα τη δυναμική του κειμένου και να «ευτυχήσει» μέσα σ’ αυτό.
Και αν λένε ότι… «…τα λόγια είναι περιττά», αυτό το βιβλίο θα σε κάνει να πιστέψεις πως τίποτα δεν είναι περιττό, αν είναι αληθινό.

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr